Virtain Seurakunnalla villasukkakilpailu juhlavuoden kunniaksi

0
Virtain paanukirkko

Virtain kirkko täyttää ensi vuonna 250 vuotta, ja juhlavuoteen liittyen on käynnissä kaikille neulomisesta innostuneille avoin kilpailu. Ideana on suunnitella ja toteuttaa kirkkosukat teemalla Virtain kirkko 250 vuotta. Halutessa voi neuloa sukkien lisäksi myös lapaset.

Kuva: Salla Rantanen

Toteutustapa on vapaa, ja kilpailuun voi osallistua useammallakin työllä, jotka voi tehdä yksin tai yhteistyössä vaikkapa naapurin, ystävän tai puolison kanssa.

Laadi ohje tai malli kilpailutyöstä, josta selviää tuotteen koko, lankamerkki, käytetyt värit ja puikkojen koko. Toimita valmiit työt seurakunnan emännälle Salla Rantaselle 17. syyskuuta mennessä. Laita mukaan ohje, lyhyt kuvaus neuleen synnystä, inspiraatiosta ja ajatuksesta, joka vaikutti neuleen malliin ja värimaailmaan, sekä yhteystietosi. Sekä mainita, jos haluat neuloksesi takaisin.

Voittajan tai voittajat valitsee raati, johon kuuluvat juhlatoimikunnan jäsenet Jukka Taskinen, Tuija Tolvanen, Keijo Kaleva ja Reijo Herranen sekä seurakuntaemäntä Salla Rantanen ja teologiopiskelija Mari Pääkkönen.

Voittaja(t) julkistetaan 8. lokakuuta pidettävän villasukkajumalanpalveluksen jälkeen seurakuntatalolla järjestettävissä ompeluseuroissa, ja voittaja palkitaan.

Toivomme voittajan luovuttavan seurakunnalle oikeuden ohjeeseen, joka tulee vapaaseen jakoon, jotta kaikki neulomisesta kiinnostuneet voivat neuloa itselleen tai lahjaksi historialliset lämmikkeet.

Virtain seurakunta lahjoittaa voittajamallin Tampereen hiippakunnan piispalle Matti Repolle 1. lokakuuta 2024 järjestettävän juhlamessun jälkeen pidettävässä tilaisuudessa.

Virtain kirkko on puinen, pohjalainen paanukattoinen ristikirkko. Kirkon ja kirkkoon käytävällä yhdistetyn tapulin rakensi Antti Hakola. Kirkko valmistui vuonna 1774 ja tapuli 1776. Kuulijoita kirkkoon mahtuu 690. Kirkko on Virtain kaupungin historiallisesti merkittävin rakennus ja avoinna kaikille jälleen tänäkin kesänä. Tervetuloa tutustumaan ja ideoimaan kilpailutöitä.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI