Virtain seurakunta liittyi Tampereen aluekeskusrekisteriin

0
Virtain kirkkovaltuusto kokousti tällä kertaa kirkon tiloissa. (J.Ruohola)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti keskiviikkoiltana (28.4.) liittyä Tampereen aluekeskusrekisteriin 1.1.2022. Tampereen aluekeskusrekisteri on aloittanut toimintansa vuoden 2019 alusta. Tällä hetkellä on mukana 28 seurakuntaa.

Tampereen hiippakunnassa on vielä ennen Virtain seurakunnan päätöstä ollut 12 seurakuntaa, jotka eivät kuulu Tampereen aluekeskusrekisteriin. Vuoden 2022
alusta lukien kaikkien hiippakunnan seurakuntien oletetaan liittyneen Tampereen aluekeskusrekisteriin. Ennakko-oletuksen mukaan kustannus rekisteriin liittymisestä on 2,50 euroa seurakuntalaiselta.

Virtain seurakunnan tuleva kustannus olisi noin 13.000 euroa. Seurakunnan jäsenmäärä oli 31.12.2020 tilanteen mukaan 5240 jäsentä. Talouspäällikkö Tuija Tolvanen kertoi tiedotusasioiden yhteydessä, että seurakunnan digi-hanke on edennyt Poko Ry:n osalta myönteisesti eteen päin ELY-keskukselle.

– Koska keskuksen käsittelyaika on pitkä, aloitamme hankkeen toteuttamisen jo ennen ELY-keskuksen päätöstä ja tämä aloittaminen ei tule sekoittamaan meidän talousarviota.

-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI