Virtain seurakunnan viime vuoden tilinpäätös ylijäämäinen runsaat 97.000 euroa

0
Virtain kirkkovaltuusto käsitteli tiistai-iltana kokouksessaan mm. vuoden 2022 tilinpäätöstä- ja toimintakertomusta.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kirkkovaltuusto hyväksyi tiistai-iltana (30.5) vuoden 2022 tilinpäätöksen, joka osoittaa ylijäämää 97.516,70 euroa. Erillisenä taseyksikkönä kirjatun hoide-tun hautainhoitorahaston alijäämä oli 1210,57 euroa.

Vs. kirkkoherra Jukka Taskinen.

Tilinpäätöksestä poimittakoon runsaan 201.000 euron vuosikate ja poistot runsaat 104.000 euroa. Toimintatuotot ylittyivät reilulla 96.000 eurolla. Toimintakulu olivat 1.333.883 euroa ja alittuivat runsaalla 36.000 eurolla. Verotuloja kertyi 1.178,699 euroa, joka ylitti arvion 54.000 eurolla. Investointimenot olivat vajaat 149.000 euroa.

Vuoden 2022 tilinpäätös- ja toimintakertomuksen hyväksymisen yhteydessä käytettiin myös mielenkiintoisia puheenvuoroja. Vs. kirkkoherra Jukka Taskinen kuvasi mennyttä valtuustokautta 2019-2022 hyvin poikkeukselliseksi koronan ja Ukrainan sodan vuoksi. – Tämmöiseen suomalaiseen maalaisseurakuntaan aika vahvasti vaikuttaa, miten tässä maailmassa eletään. Tämä on keskeinen opetus edellisestä valtuustokaudesta, miten me ollaan tilanteessa, miten suuren maailman asiat vaikuttavat myös suomalaisessa seurakunnassa. Sen pohjalta tulee tuntemus, että seurakunnan tehtävä on vakauden ylläpitäjä.

Kirkkovaltuutettu Tauno Vuorenmaan mielestä viime vuonna on toimittu säästeliäästi ja varmasti oikealla tavalla. -Itse en ole huomannut toiminnassa heikkenemisen merkkejä. Seuraavien kolmen vuoden aikana, emme ole joutumassa kriisiytyvän seurakunnan mittareihin.  Taseessa olevaa 637.000 euron ylijäämää ei tulla hassaamaan, vaikka vähän tulisikin yllätyksiä, Tauno Vuorenmaa muistutti.

Kirkkovaltuutettu Eila Kalliomäki näki, että Virtain seurakunnassa on selvitty hyvin budjetissa ja hommat on saatu pyörimään melko nopeasti. Sopeutumista on ollut ja kekseliäisyyttäkin. Joustoa on tarvittu työntekijöiltä. Yhdessä tehdään. Olemme uusi, toimiva arki. Olen iloisena huomannut, että täällä tehdään yhdessä työtä, kehaisi Eila Kalliomäki.

Kirkkovaltuutettu Pentti Tikkanen korosti, että seurakunnan jäsenmäärän vähenemiseen voidaan vaikuttaa ainoastaan maahanmuuttajien kautta. – Tässä asiassa Virroilla tulee tapahtua asennemuutos. Tilinpäätösasiakirja on hyvin laadittu, mutta toteutumaan nähden osumatarkkuus on heikko. Sen takia olen monesti esittänyt, että pitää olla jonkinlainen ennuste, jolla nähtäisiin vuoden aikana tapahtuvia muutoksia ja seurata taloudellista tilannetta, toivoi Pentti Tikkanen.

Kirkkovaltuutettu Ari-Matti Jokitulppo heitti ilmaan kysymyksen, miten taloudellisen tuloksen mittaamisen rinnalle voitaisiin kehittää ja ottaa käyttöön myös mittari, jolla mitattaisiin seurakuntalaisten tyytyväisyyttä seurakunnan toimintaan.

Vuoden 2022 vapaaehtoiset, pyhäkoulunopettajat vas. Birgitta Kumpu, Päivi Savinen, Tarja Mäkinen ja Riitta Leppänen.

Ennen kokouksen luovutettiin vuoden 2002 vapaaehtoistyön kunniakirjat neljälle pyhäkoulunopettajalle. He ovat Birgitta Kumpu, Riitta Leppänen, Päivi Savinen ja Tarja Mäkinen. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI