Virtain yhtenäiskoululla menestystä Pisa-tutkimuksen vertailussa

0
Virtain yhtenäiskoulu

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain yhtenäiskoulu menestyi erinomaisesti, ilmenee PISA 2022-tutkimuksen koulupalautevertailusta. Oppilaiden osaamista mitattiin matematiikassa, lukutaidossa ja luonnontieteissä.

Matematiikan oppimistuloksissa Virtain yhtenäiskoulu sijoittuu toiseksi ylimpään neljännekseen. Koulun matematiikan PISA-keskiarvo oli 497 pistettä. Suomen kansallinen keskiarvo oli 484 pistettä ja OECD-maiden keskiarvo 472 pistettä. Virtain keskiarvo erosi Suomen kansallisesta keskiarvosta 13 pistettä ja OECD-maiden keskiarvosta 25 pistettä.

Lukutaidossa ja luonnontieteissä Virtain yhtenäiskoulu kuuluu ylimpään neljännekseen. Koulun lukutaidon PISA-keskiarvo oli 513 pistettä. Suomen kansallinen keskiarvo oli 490 pistettä ja OECD-maiden keskiarvo 476 pistettä. Virtain keskiarvo erosi Suomen kansallisesta keskiarvosta 23 pistettä ja OECD-maiden keskiarvosta 37 pistettä.

Luonnontieteissä Virtain pistemäärä oli 561 pistettä. Suomen kansallinen keskiarvo oli 511 pistettä ja OECD-maiden keskiarvo oli 485 pistettä. Virtain keskiarvo erosi Suomen kansallisesta keskiarvosta 50 pistettä ja OECD-maiden keskiarvosta 76 pistettä.

Lisäksi PISA-kokeessa mitattiin osaamisen eroja sukupuolittain sekä oppilaiden asenteita matematiikkaa ja opiskelua kohtaan sekä heidän kokemuksiaan koulunkäynnistä.

Kansainvälinen 15-vuotiaiden oppilaiden osaamista arvioiva PISA-2022-tutkimus toteutettiin kevään 2022 aikana kaikkiaan 241 suomalaiskoulussa. Tutkimukseen valittiin osallistumaan kansallisesti edustava otos kouluja. Virtain yhtenäiskoulu oli yksi tutkimuksessa olleista kouluista. Virroilla kokeeseen osallistui 43 oppilasta.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI