Toivotetaan pyörämatkailijat tervetulleiksi  

1
Toivota pyörämatkailijat tervetulleeksi, ja hae Welcome cyclist-merkkiä.

Juuri nyt on erinomainen aika laittaa kuntoon pyörämatkailijalle suunnatut palvelut, toivottaa pyöräilijät tervetulleiksi, ja myös näyttää se Welcome cyclist eli tervetuloa pyöräilijä -merkillä.

Pyörämatkailun suosio on kasvussa. Mankelimaanikko polkee kilometrejä ja ajaa pitkää matkaa. Päiväretkeilijä nauttii maisemista ja viihtyy kylä- ja metsäteillä tai fillaroi kulttuurikohteissa.

Pyöräilijät tarvitsevat myös palveluita. Poiketaan kahvilla, ruokailemassa, museossa tai näyttelyssä. Pidempää pyörämatkaa tekevä etsii sopivaa majapaikkaa.

Pysähtyessään pyöräilijä toivoo turvallista pyöräpysäköintiä ja vesipullon täyttömahdollisuutta. Joku voi tarvita pyöränpumppua ja perustyökaluja tai sähköpistoketta kännykän, GPS-laitteen tai sähköpyörän lataukseen. Tieto muista alueen palveluistakin kiinnostaa polkijaa.

Welcome cyclist-merkki ei ole raskas sertifikaatti, vaan yritys saa sen käyttöönsä tarjoamalla nuo pyöräily-ystävälliset palvelut. Merkki on maksuton.

Merkin saaneet palvelujen tarjoajat löytyvät bikeland-sivustolla olevalta kartalta, johon on koottu palveluntarjoajat eri puolilta Suomea.

Tunnusta voivat hakea majoituspalvelut, ravintolat ja kahvilat, vierailukohteet, pyörävuokraamot, pyörähuoltamot, ohjelmapalvelut, bussit ja taksit. Tunnusta haetaan Pyörämatkailukeskukselta, jonka kotisivut löytyvät osoitteesta www.bikeland.fi . Sivustolla on kattavasti tietoa asiasta sekä hakuohjeet ja -lomakkeet.

Tällä hetkellä Welcome cyclist-merkin Aisaparin alueella ovat hakeneet ja saaneet Taidegalleria Lakeus, Iisakki Järvenpään puukkotehdas, Suomen jääkärimuseo, Majatalo Tähti ja Koivu, Vimpelin kunnanvirasto ja Alajärven uimahalli.

Jos investoit

Welcome cyclist-merkkin saamiseen edellytykset eivät vaadi suuria taloudellisia panostuksia. Jos yritys kuitenkin haluaa tehdä investointeja, voisi sellaisen toteuttaa esimerkiksi pienhankkeena, jossa hankkeen kustannusarvio on 2000-8000 euroa. Aisaparin kautta haettavasta yritys- ja kehittämishankkeiden rahoituksesta saat lisätietoa Mervi Niemi-Huhdanpäältä, mervi.niemi-huhdanpaa@aisapari.net tai 0500 765 871.


 

1 KOMMENTTI

  1. Pyörätie Lappajärven ympäri olisi parasta mahdollista polkupyörämatkailun kehittämistä Järviseudulla.
    Nykyisellään ei tuolla kapealla kantatiellä uskalla rekkojen seassa pyöräillä.
    Ensimmäiseksi pyörätie Sahin risteyksestä Kivipuron risteykselle. Siitä sitten Kivitipun risteykseen asti.

JÄTÄ KOMMENTTI