Yhdyskuntatekniikan päällikön viran perustamista esitetään Virroilla

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain teknisten palveluiden lautakunta päätti tiistaina (21.2.) esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle yhdyskuntatekniikan päällikön viran perustamista ja täyttölupaa 1.7.2023 lähtien.

Yhdyskuntatekniikan päällikön virka on uusi. Hänen tehtäviinsä sijoittuisivat teknisten palveluiden toimialalla pääosin ylläpito ja rakentaminen sekä vesihuollon tulosalueelle.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö tulisi vastaamaan katujen ja yleisten teiden hoidosta ja ylläpidosta, hulavesien hallinnasta sekä vesihuoltolaitoksen toiminnasta. Tehtäviin kuuluisi myös toimialueensa suunnittelu- hanke- ja kehittämistehtäviä sekä vastuu toimialueensa taloudesta.

Myös muita esimies- ja työnjohtotehtäviä, hankintoja ja kilpailutuksia sekä tehtäviin liittyvien lupien ja viranhaltijapäätösten valmistelua. Nykyisellään pääosasta näistä tehtävistä vastaa työsuhteisena toimiva, pian eläköityvä maanrakennusmestari.

Maanrakennusmestarin tehtävää ei ole tarkoitus täyttää eläköitymisen tapahduttua. Kaupunginhallitukselle esitetään täyttölupaa kahden vakinaisen ravitsemistyöntekijän toimen ja kahden, kuuden kuukauden pituisen, määräaikaisen kausityöntekijän työsuhteeseen (1.5. 2023) alkaen. – jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI