Yöseikkailu Ähtärin Eläinpuistossa 22.10.

0

Jännitystä luvassa eläinpuiston Yöseikkailussa

Syksyn pimeys voi käydä painavaksi, ellei sen hyviä puolia etsimällä etsi. Moni muistelee mennyttä kesää, suunnittelee ulkomaan matkaa tai haaveilee jo valkoisista kinoksista, mutta syksyn ruska, kynttilän valo ja raikas ilma ovat myös arjen luksusta. Tästä pimeimmästä ajasta nautitaan myös meillä Ähtäri Zoossa, jossa järjestetään jälleen Yöseikkailu syyslomaviikon lauantaina 22.10. Puiston sisäänkäyntiportit ovat poikkeuksellisesti auki ilta kahdeksaan asti ja eläinopastuksia järjestetään illan tullen taskulampun valossa. Puistokierros menee kiinni vasta kello kymmenen illalla, joten kävijöillä on mahdollisuus nähdä mitä eläinasukkimme tekevät auringon laskettua, ja miltä puiston äänet kuulostavat pimeällä.

Yöseikkailukierros

Ainutlaatuinen eläinpuistokierros

Kaikki puistomme eläimet ovat pohjoisen pallonpuoliskon eläimiä, joten luonnostaankin heille mieluisimmat vuodenajat ovat viileä syksy ja kylmä talvi. Sen lisäksi moni on hämäräaktiivinen, eli syksyllä pimeän aikaan on paras aika nähdä heidät liikkeellä ja lajinmukaisissa puuhissaan. Ruskeakarhutkin ovat vielä hereillä.

Seppä työssään

Farmilla on nähtävissä kesältä tuttu seppä töissä pajassaan. Syksyinen maatilapiha ja sepän pajasta kantautuvat takomisen äänet ovat omiaan luomaan jännitystä ja tunnelmaa iltaan.

Myös sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitseva Flowpark on auki poikkeuksellisesti iltamyöhään asti, nyt on mahdollisuus kiivetä korkealle puihin ja nähdä miltä maisema näyttää myös hämärässä.

Reppu ja iltapalaeväät mukaan

Mukaan kannattaa ottaa oma taskulamppu sekä eväät. Kierroksen varrella olevissa laavuissa odottaa tulet, joissa voi lämmittää eväitä tai paistaa vaikka iltapalaksi makkarat. Kierroksen jälkeen on mukava mennä kotiin nukkumaan sikeästi raikkaan ilman, kävelyn ja iltapalan jälkeen. Tapahtumaan ei myydä erillisiä lippuja, eli vuosikortilla tai normaalilla päivälipulla pääsee koko päivän ajan vierailulle.

Päivällä järjestettävät eläinopastukset

klo 11.00 pikkupanda

klo 11.45 karhu

klo 12.30 susi

klo 13.15 metsäpeura + takini

Illan eläinopastukset   

klo 17:00 panda

klo 18:00 & 19:00 karhu

klo 18:45 & 19:45 susi

klo 19:45 & 20:45 lumileopardi

klo 20:15 & 21:15 ahma


 

JÄTÄ KOMMENTTI