ZOO | Ähtärin karhut uteliaan kiinnostuneita testattua tehtävärataa kohtaan

0

Aluehallintoviraston raportti: Ähtärin Eläinpuiston karhut suhtautuvat rauhallisesti Flowparkin tehtävärataan

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tarkastanut Flowparkin tehtäväradat Ähtärin Eläinpuistossa. Tarkastuspäätöksessä todetaan, että karhutarhassa eli Karhulassa asuvat kolme karhua olivat uteliaan kiinnostuneita testattua tehtävärataa kohtaan. Testauksen yhteydessä otetuissa videoklipeissä ei havaittu karhujen stressaantumista tilanteessa, jossa tehtäväradalla oli ihmisiä.

Toukokuun puolivälissä Ähtärin Eläinpuiston vieressä avattavan seikkailupuisto Flowparkin yksi rata kulkee viistosti Karhulan yhden kulman yli noin 10 metrin matkan.

– Eläinten hoito on meillä erittäin korkealuokkaista ja eläintenhoitajamme ovat saaneet työhönsä perusteellisen koulutuksen. Eläinten hyvinvointi on Ähtärin Eläinpuistolle kaikki kaikessa, ja puistomme tunnetaan pitkästä ja laadukkaasta historiasta. Sitoudumme luonnollisesti noudattamaan aluehallintoviraston neuvoja ja määräyksiä. Seuraamme karhujen käyttäytymistä Flowparkin avaamisen jälkeen. Yhtä lailla varmistamme Flowparkin kanssa sen, että tehtäväradalla liikkuva asiakas tietää radan säännöt ja Karhulan läheisyyden, Ähtärin Eläinpuiston intendentti Marko Haapakoski sanoo.

Osa Flowparkin tehtäväradoista on saanut laajenuksen eläinpuiston puolelle.

Aluehallintovirasto edellyttää Ähtärin Eläinpuistolta, että eläintenhoitaja on paikalla ja tarkkailee karhujen käyttäytymistä aina kun Flowparkin asiakas tulee tehtäväradalle. Myös Flowparkin työntekijä kulkee asiakkaan mukana koko radan matkan, jolloin varmistetaan asiakkaan sujuva liikkuminen radalla. Lisäksi kaikki asiakkaan mahdolliset irtotavarat (kuten puhelin, vesipullo tms.) kuljetetaan seuraavalle ratapisteelle maata pitkin.

Flowparkissa taiteillaan yläilmoissa monella eri temppuradalla (JK/K-Media)

 

JÄTÄ KOMMENTTI