Alajärven kaupunginvaltuuston päätöksiä

0
Alajärven kaupungintalo (Kuva:Jukka Ketonen/K-Media)

Alajärven kaupunginvaltuuston eräitä päätöksiä kokouksesta 27.5.

ERONPYYNTÖ LUOTTAMUSTOIMESTA JA UUDEN JÄSENEN VALITSEMINEN ELINVOIMALAUTAKUNTAAN

Jenni Kuisti on 29.4.2024 saapuneella sähköpostilla todennut seuraavaa: Pyydän eroa elinvoimalautakunnasta ryhmän sisäisten paikkojen vaihdosten vuoksi.

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen

Kaupunginvaltuusto myönsi eron Jenni Kuistille elinvoimalautakunnan jäsenyydestä. Kaupunginvaltuusto valitsi elinvoimalautakuntaan Jenni Kuistin tilalle uudeksi varsinaiseksi jäseneksi Karoliina Takamäen valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Hyväksyttiin.

ERONPYYNTÖ LUOTTAMUSTOIMESTA JA UUDEN JÄSENEN VALITSEMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTAAN

Kaupunginhallitus 20.5.2024

Alajärven kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 29.4.2024 valinnut Heikki Hongon kaupunginhallituksen jäseneksi. Tämän johdosta Heikki Honko on 30.4.2024 saapuneella sähköpostilla pyytänyt eroa sivistyslautakunnan varapuheenjohtajan tehtävästä.

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää Heikki Hongolle eron sivistyslautakunnan varapuheenjohtajan tehtävästä ja valitsee hänen sijaansa henkilön sivistyslautakuntaan valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Kaupunginvaltuusto myönsi eron Heikki Hongolle sivistyslautakunnan jäsenyydestä. Kaupunginvaltuusto valitsi sivistyslautakuntaan Heikki Hongon tilalle uudeksi varsinaiseksi jäseneksi Pirjo Kantokosken valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Hyväksyttiin

PALVELUSOPIMUS KRAATTERIJÄRVI GEOPARK UNESCO GLOBAL GEOPARKKOHTEEN HALLINNOINNISTA.

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Alajärven kaupunki hyväksyy omalta osaltaan palvelusopimusluonnoksen ja siihen liittyvän 27 %:n osuuden elinkustannusindeksiin sidotuista kokonaiskustannuksista 34 560 €. Päätös on ehdollinen ja edellyttää, että sopimuksen muut osapuolet, JPYP, Kraatterijärvi Geopark ry, Lappajärven, Vimpelin ja Evijärven kunnat hyväksyvät sopimuksen omalta osaltaan.

Jukka Pekka Matintupa esitti kokoomuksen valtuustoryhmän kannattamana, että asia palautetaan uuteen valmisteluun ohjeistuksella, että sopimuksen ehdot tarkistetaan määräaikaisuuden ja rahoituksen sitovuuden osalta.

Puheenjohtaja tiedusteli valtuustolta, että voidaanko asia palauttaa yksimielisesti uuteen valmisteluun.

Hyväksyttiin.

ALAJÄRVEN KAUPUNGIN VESIHUOLLON HINNASTO 1.7.2024 ALKAEN

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy korotukset liitteenä olevan, teknisen lautakunnan kokoukseen 18.4.2024 korjatun vesilaitoksen hinnaston mukaisesti. Hinnasto tulee voimaan 1.7.2024.

Antti-Kalle Levijoki esitti Jenni Kuistin ja Jukka Joensuun kannattamana, että vesi- ja jätevesilaitoksen alijäämää ei kateta verovaroilla, vaan hintoihin tehdään teknisen johtajan 18.4.2024 tekemän alkuperäisen esityksen mukaiset korotukset.

Puheenjohtaja totesi, että keskustelun kuluessa Antti-Kalle Levijoki oli tehnyt kannatetun esityksen, ja määräsi suoritettavaksi äänestyksen, tehden sen pohjaksi seuraavan yksimielisesti hyväksytyn äänestysesityksen:

– ne, jotka kannattavat kaupunginhallituksen esitystä, äänestävät JAA ja

– ne, jotka kannattavat Antti-Kalle Levijoen esitystä, äänestävät EI.

Äänestys suoritettiin nimenhuutoäänestyksenä. Äänestyksessä annettiin 29 JAA-ääntä ja 6 EI-ääntä. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kaupunginhallituksen tekemän esityksen.

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2023

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää

  1. allekirjoittaa vuoden 2023 tilinpäätöksen ja jättää tilinpäätöksen tilintarkastajan tarkastettavaksi
  2. saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen valtuuston käsiteltäväksi
  3. esittää kaupunginvaltuustolle, että tilikauden 2023 ylijäämä 3.394.865,87 € kirjataan yli-/alijäämätilille
  4. valtuuttaa kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaupunginjohtajan allekirjoittamaan vahvistusilmoituskirjeen tilintarkastajalle
  5. valtuuttaa vs. talousjohtajan korjaamaan kokouksessa esitetyt ja mahdolliset muut havaitut kirjoitusvirheet.

Hyväksyttiin.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi tilinpäätöksen kokonaisuudessaan vuodelta 2023.

VUODEN 2023 TILINTARKASTUSKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN, JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN

Toimistosihteeri täydensi esitystään siten, että tarkastuslautakunta esittää, että kaupunginvaltuusto

  1. merkitsee tiedoksi tilintarkastuskertomuksen tilikaudelta 1.1.- 31.12.2023,
  2. hyväksyy vuoden 2023 tilinpäätöksen,
  3. myöntää vastuuvapauden tilivelvollisille tilikaudelta 1.1.-31.12.2023.

Hyväksyttiin.

TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA 2023

Toimistosihteeri

Tarkastuslautakunta hyväksyy ja allekirjoittaa arviointikertomuksen vuodelta 2023 sekä liittää hyväksytyn arviointikertomuksen pöytäkirjaan. Tarkastuslautakunta esittää, että kaupunginvaltuusto

  1. merkitsee arviointikertomuksen vuodelta 2023 tiedokseen
  2. lähettää arviointikertomuksen kaupunginhallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten ja velvoittaa kaupunginhallituksen tuomaan syyskuun 2024 loppuun mennessä kaupunginvaltuustolle kuntalain 121.5 §:n mukaisen lausunnon.

Hyväksyttiin.



 

JÄTÄ KOMMENTTI