Valoa ja varjoja tarjoaa syysiltaan näyttäviä esityksiä ja tarjouksia 

0
Valoa ja varjoja -tapahtuman aiempien vuosien tunnelmaa (Kuva:Alavuden kaupunki)

Syyskuun viimeinen perjantai on ollut valon ja varjon juhlaa Alavudella jo useampana vuonna. Tänä vuonna jo seitsemättä kertaa järjestetään yhteistyössä Alavuden keskusta-alueen yrittäjien kanssa Valoa ja varjoja sekä Pöllöjä hintoja -tapahtuma perjantaina 27.9.2024 Alavuden keskustassa. Pääjärjestäjänä on Alavuden kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä kirjasto-, liikunta-, nuoriso- ja varhaiskasvatuspalveluiden kanssa ja ohjelma on maksutonta.

Satuja ja temppuilua

Erityisesti lapsiperheille suunnattua ohjelmaa on tarjolla jo iltapäivästä alkaen, kun liikunta- ja varhaiskasvatuspalveluiden yhteistyössä toteuttama seikkailutemppurata kutsuu Kunto-Lutraan klo 16-18. Radalla voivat vanhemmat yhdessä lasten kanssa temppuilla omatoimisesti eri liikuntapisteillä.

Alavuden kirjastossa järjestetään suosittu satusuunnistus klo 17.30-18.30 ja Alavuden 4H-yhdistyksellä on Kulttuurikeskuksen alakerrassa tehtäväpiste, kepparirata sekä kasvomaalausta klo 17-19.

Kaupungin nuorisopalvelut puolestaan järjestävät avoimet ovet Nuorisotila Lymyssä klo 14-22. Lymy sijaitsee Kauppakeskus Kyntäjässä Kulttuurikeskuksen puoleisessa päädyssä ja ovet ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Nyt onkin oiva mahdollisuus esimerkiksi nuorten vanhempien tulla tutustumaan tilaan ja työntekijöihin. Huomioithan kuitenkin, että alle 13-vuotiaalla tulee olla huoltaja mukana. AVAS Kotien toimistolta kannattaa käydä hakemassa karkkirasia heti klo 15 alkaen, niin iltapäivä lähtee käyntiin makeasti.

Tulishow ja aaltoliikettä

Kun ilta hämärtyy, tunnelma syvenee ja Huhtalavan ympäristö täyttyy valon ja varjon kiehtovasta leikistä. Rantapuistoon tehdään tunnelmavalaistus koko viikonlopun ajaksi ja valot luovatkin taianomaisen taustan kaupungin kulttuuripalveluiden koostamalle ohjelmalle. Luvassa on saksofoniesitys, valotanssiesitys, kaksi näyttävää tuliesitystä sekä Aaltoliikkeessä-tanssiteos. 

”Valoa ja varjoja -tapahtumaan on pyritty tuomaan aina jotain erilaista ja näyttävää ohjelmaa. Tällä kertaa tapahtumassa nähdään vaikuttavaa osaamista aivan lähiseudulta, kun Alajärven voimistelun ja liikunnan eli Alavolin 25 naistanssijaa tuovat Aaltoliikkeessä-tanssiteoksen nähtäväksi myös Alavudella”, kertoo Alavuden kaupungin vapaa-aikasihteeri Anu Katajamäki.

”Poikkeuksellisen ison tanssijaryhmän esitys on yhtäaikaa herkkä ja voimakas, ja varmasti upea elämys syysillan valaistuksessa Alavudenjärven rannalla”, Katajamäki tunnelmoi.

Ostoksia ja voittomahdollisuuksia

Alavuden keskustan liikkeiden Pöllöjä hintoja -tempaus ei ole pelkästään shoppailua vaan luvassa on mukavia kohtaamisia ja mahdollisuus tutustua eri yritysten palveluihin. Monissa liikkeissä ovet ovat auki tavallista myöhempään ja luvassa on muun muassa tarjoiluja, arvontoja ja erityistarjouksia. 



 

JÄTÄ KOMMENTTI