Halloweenia ja Kekriä juhlitaan Virroilla – Hulinaa Marttisen saarella 

0
Nuorisokeskus Marttisessa järjestetään ensi viikolla Halloween- disko ja Kekri-tapahtuma.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Syyslomaviikon vietto Nuorisokeskus Marttisessa on täydessä käynnissään, mutta katseet on siirretty jo viikon päähän, jolloin Marttisessa juhlitaan Halloweenia ja Kekriä diskon sekä koko perheen tapahtuman merkeissä.

Yhdysvalloista Suomeen rantautunut Halloween on nostattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja yleisemmin sitä juhlitaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Kekri taas on sadonkorjuun valmistumisen ja työvuoden päätöksen syysjuhla, jolla on juuret vuosituhansia vanhassa eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa. Halloweenin vietto pohjaa samaan sadonkorjuun juhlinnan periaatteeseen.

Myynti – ja markkinointikoordinaattori Pirta Iso-Hirvelä Nuorisokeskus Marttisesta kertoo, että alakoululaisten Halloween diskossa ensi viikon torstaina (24.10.) pääsee ennen kaikkea tanssimaan, mutta Marttisen ohjaajat sekä eurooppalaiset vapaaehtoiset järjestävät paljon myös muuta ohjelmaa ja tekemistä diskon yhteydessä. -Marttisen päärakennuksessa järjestettävään diskoon on pieni pääsymaksu ja myös aikuiset ovat tervetulleita, mutta valvonnasta vastaavat Marttisen ohjaajat. Discoa on yhteistyössä järjestämässä Virtain 4H ja Marttisen kahvio on avoinna koko illan.

Marttisessa olevat eurooppalaiset vapaaehtoiset nuoret ovat mukana tekemässä Halloween-discoa ja Kekri-tapahtumaa. Kuvassa vas. Korana Kuten Kroatiasta, Wannes Huybrechts Belgiasta ja Imre Solyóm Romaniasta. Kuvasta puuttuvat Diana Ranalli Belgiasta ja Wouter Schamp Belgiasta.

-Koko perheen maksuttomassa Kekri-tapahtumassa lauantaina (26.10.) on eurooppalaisten vapaaehtoisten järjestämiä toimintapisteitä Marttisen päärakennuksen ympäristössä. Lisäksi tapahtuman aikana on mahdollista päästä seinäkiipeilemään, perheen pienemmille rakennetaan toimintarata ja mukana menossa on myös Martti-sammakko. Tapahtumaan on tekemässä myös Virtain etsivä nuorisotyö sekä nuorten työpaja, avaa Kekri-tapahtuman sisältöä Pirta Iso-Hirvelä.

Nuorisokeskus Marttinen on yksi kahdeksasta Suomen nuorisokeskusverkoston keskuksista, joita Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee sekä valvoo. – Nuorisokeskusleirikoulu – ja muun leiritoiminnan lisäksi Marttisessa onnistuu kokous- ja juhlatilaisuudet ja vaikka loma koko perheelle. Yksi Marttisen perustehtävistä on edistää nuorten ja nuorten kanssa työskentelevien kansainvälistä liikkumista.

Kauttamme avautuvat ovet nuorisovaihtoihin, vapaaehtoistyöhön, koulutuksiin ja opintomatkoille. Marttiselle on myönnetty Euroopan neuvoston Quality Label for Youth Centres-laatumerkki (2022-2026) esimerkillisestä työotteesta nuorisotyön kentällä. Merkin saaneet keskukset (14) ovat erilaisia ympäristöltään ja toiminnoiltaan, mutta niitä kaikkia yhdistää sama laadukas työote, nuorten osallisuus, aktiivinen kansainvälinen työ sekä halu kehittyä toiminnassaan edelleen, kertoo Pirta Iso-Hirvelä. – jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI