Ähtärin kaupungin itsenäisyyspäiväjuhla 2022: juhlapuhujana tekniikan tohtori Matti Hämäläinen

0
Seppeleen lasku Ähtärin sankarihaudalle vuonna 2018 (Jouko Siirilä/J-Pnews)

Ähtärissä järjestetään perinteiseen tapaan itsenäi-syyspäivän juhla maanantaina 6.12.2022. Juhlaa edeltävät jumalanpalvelus ja kunnianosoitukset sankarihaudoilla. Itsenäisyyspäivän juhlapuhujana on ähtäriläissyntyinen, nykyisin Helsingissä vaikuttava tekniikan tohtori Matti Hämäläinen.

Matti Hämäläinen

Hämäläinen työskentelee Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksen johtajana ja professorina Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Ennen nykyistä pestiään hän toimi mm. Harvardin yliopiston palveluksessa lääketieteellisen tiedekunnan radiologian professorina. Hämäläinen on uranuurtaja aivotoiminnan tutkimuksessa kuvantamismenetelmin.

Hämäläinen kertoo, että hän oli ilahtunut saadessaan kutsun tulla puhumaan Ähtärin itsenäisyyspäivän juhlaan:
− On hienoa, että Suomi on säilynyt itsenäisenä ja demokraattisena valtiona yli sata vuotta. Tämä ei suinkaan ole itsestäänselvyys: olemme olleet epäröimättä valmiita suojelemaan maamme itsenäisyyttä tarvittaessa politiikan, diplomatian ja sotilaallisen puolustuksen keinoin, hän sanoo.

Hämäläinen on asunut Ähtärissä ylioppilaaksi valmistumiseensa saakka ja viihtyy nykyisinkin joka vuosi 1–2 kuukautta Ähtärissä.
– Lähiperheeseeni kuuluvat äitini ja veljeni, jotka molemmat asuvat Ähtärissä. Isäni äidin isän puoli suvusta on enimmäkseen ähtäriläisiä 1600-luvulta lähtien, hän kertoo.

Ohjelma 6.12.2022

klo 10.00           Sanajumalanpalvelus Ähtärin kirkossa, kunnianosoitukset sankarihaudoilla

klo 11.30           Kahvitarjoilu seurakuntakeskuksessa, Keskuskuja 3

klo 12.00          Itsenäisyyspäivän juhla seurakuntakeskuksessa, Keskuskuja 3. Juhlapuhujana neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksen johtaja, professori Matti Hämäläinen. Esiintyjinä Ähtärin mieskuoro ja Merikanto-opiston opiskelijoita.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ohjelman järjestävät Ähtärin kaupunki, Ähtärin seurakunta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt.


 

JÄTÄ KOMMENTTI