ALAJÄRVEN SIVISTYSLAUTAKUNNAN PALKITUT 2022 – Vuoden Urheilija Juhana Karjanlahti

0
Alajärveläinen Vuoden Urheilija Juhana Karjanlahti sai noutaa palkintonsa toiselta SM-tason heittäjältä, liikuntaohjaaja Merja Korpelalta.

VUODEN URHEILIJA 2022
Juhana Karjanlahti

Perustelut: Juhana voitti suvereenisti M22-sarjan moukarin SM-kullan sekä voitti Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskisojen kultamitalin. Hän jakaa omaa osaamistaan myös muille toimien valmentajana ja on vetänyt moukariryhmän harjoituksia jo useana vuonna.


VUODEN VALMENTAJA 2022
Juha-Matti Jaatinen

Perustelut: Intohimoinen asenne valmennustyöhön, jonka ansiosta Alajärven Ankkuritpesis saavutti Superpesis paikan.

RYHTINUORET 2022
Ilona Takala

Perustelut: Ilona (16v) on harrastanut yleisurheilua pikkutytöstä lähtien ja ehtinyt saavuttaa useita piirinmestaruuksia ja muita mitaleita kestävyysjuoksuissa, seipäässä, otteluissa ja viestijuoksuissa. Hän harrastaa myös mm. suunnistusta ja hiihtoa. Hän harjoittelee tavoitteellisesti ja määrätietoisesti sekä omaa terveet elämäntavat ja hyvät käytöstavat. Ilonan koulumenestys on ollut loistavaa, sillä hänen keskiarvonsa lähentelee kymppiä, hän on voittanut yläkoulun taloustietokilpailun ja saanut stipendin matemaattisista aineista.

Henri Pitkäkangas
Perustelut: Henri (16v) on harrastanut yleisurheilua ja kilpaillut 9-vuotiaasta lähtien sekä saavuttanut useita piirinmestaruuksia ja muita mitaleita heittolajeissa. SM-kisoista hänellä on pistesija sekä moukarista että keihäästä. Henrin lukio-opinnot sujuvat hyvin ja hän harrastaa myös metsästystä. Luonteeltaan Henri on kohtelias ja avulias herrasmies, joka omaa terveet elämäntavat.

Päivi Lautamaja


KUNNON KUNTALAINEN 2022
Päivi Lautamaja

Perustelut: Aktiivinen liikkuja, hän mm. pyöräilee työmatkat ympäri vuoden kotoaan Maatalousoppilaitokselle. Toimii emäntänä Jamilla, on terveellisen ruokailun esimerkki nuorille, hänen valmistamansa ruoka on saanut mainetta laajemminkin, terveellistä ja erittäin hyvää. Päivi on ollut kantava voima naisten harrastelentopallon vetäjänä yli 30 vuotta. Tälläkin hetkellä Päivi tiedottaa, varaa tilat, hoitaa maksut, on paikalla jokaisella kerralla. Päivi on ollut myös vuosikymmeniä ja on edelleen SPR-vapaaehtoisena ensiaputoiminnassa. Useissa paikkakunnan tapahtumissa Päivi on tuttu näky SPR:n punaisessa liivissä.


VUODEN NUORI TOIMIJA 2022
Anniina Viitasaari

Perustelut: Anniina on toiminut yleisurheiluohjaajana nuoresta iästään huolimatta jo vuoden liikuttaen 7-11 -vuotiaita lapsia iloisella mielellä ja reippaalla asenteella. Hän jatkaa yu-kouluohjaajana myös tänä talvena. Hänellä on aktiiviurheilijan tausta ja hän on kilpaillut SM-tasolla saakka. Anniina työskenteli viime kesänä MLL-leikkikenttätoiminnassa ja hän osallistuu parhaillaan rippikoulun isois-koulutukseen. Anniinan koulunkäynti sujuu mainiosti yli yhdeksän keskiarvolla. Hän paneutuu niin koulu- kuin vapaa-ajan tehtäviinsäkin huolellisesti ja hoitaa ne hyvin.


JOUKO ETULA –PALKINTO
Eemeli Kantanen

Perustelut: Opiskelee Jyväskylässä Schildtin urheilulukiossa 2. luokalla. Menestynyt hyvin opinnoissa ja hoitaa opinnot tunnollisesti. Nyt syksyllä pelannut JyP:n U18-joukkueessa, joka on syksyn karsintojen kautta päässyt kevääksi 2023 ylempään SM-sarjaan. Eemeli oli maalipörssin 2.

URHEILIJOIDEN STIPENDISÄÄNNÖN PERUSTEELLA MYÖNNETTÄVÄT STIPENDIT 2022

Oliver Pelkonen SM 1. Maksimivoimapunnerruksen Suomenmestari M17 sarjassa 95kg 

Niku Ketola Oliver Pelkosen valmentaja

Juha Paimen SM 1. Klassisen penkkipunnerruksen Suomenmestari M 60 sarjassa+120kg
SM 1. Maksimivoimapunnerruksen Suomenmestari M 60 sarjassa +120kg 

Vesa Koivunen  SM 3. Erävaelluksen joukkuekisan pronssia veteraanisarjassa, parinaan Timo Pirttilä 

Ville Hautamäki SM 1. Rallin SM 2-luokan Suomenmestari. 

Mikko Paavola  SM 1. Seiväshypyn Halli-SM-kilpailuiden   suomenmestaruus hopeaa
MM 19. Seiväshypyn Maailmanmestaruuskilpailuiden 19. 

Juhana Karjanlahti SM 1. Moukarinheiton Suomenmestari M22 sarjassa

Sara Vuorela SM-joukkue 2. Keihäänheiton joukkuekilpailun suomenmestaruus hopeaa T15 sarjassa

Katariina Leppäaho SM-joukkue 2. Keihäänheiton joukkuekilpailun suomenmestaruus hopeaa T15 sarjassa

Sami Peltomäki Sara Vuorelan ja Katariina Leppäahon  valmentaja

Emmi Seppälä SM 1. Boreal Hanmoodo, ottelu A-sarja SM 1. Boreal Hanmoodo, henkilökohtainen vapaaohjelma A-sarja SM 1. Boreal Hanmoodo, itsepuolustusnäytöksen A-sarja (parina Jaana Holkko)
SM 1. Boreal Hanmoodo, erikoispotkujen A-sarja

Sofia Lehtiö SM 1. C-sarjan Suomenmestaruus Boreal Hanmoodo: ottelu (ei virallinen SM-sarja)

Lentopallon N22, Powercupin kultaa (ei virallinen SM-sarja)

Joukkueessa pelasi:

Sara Ojanperä

Nea Saukko

Roosa Latva-Laturi

Vilma Hänninen (seura palkitsee)

Eevi Rasku (seura palkitsee)

Roosa Väliaho (seura palkitsee)

Noora Mäkelä (seura palkitsee)

JÄTÄ KOMMENTTI