Helteinen sää suosi aattona JuhannusVirrat-tapahtumaa – Väkeä kerääntyi paikalle runsaslukuisesti

2
JuhannusVirrat-tapahtuma keräsi runsaati väkeä aattona Virtain Perinnekylään. (Kuvat: Jarkko Ruohola)

Teksti ja kuvat: Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain kaupungin kahden vuoden tauon jälkeen järjestämä JuhannusVirrat-tapahtuma keräsi Virtain Perinnekylään runsaslukuisen yleisön.

Neljä tuntia kestäneen tapahtumasetin aikana varmasti tapahtuma-alueella vieraili varovaisen arvion perusteella ainakin runsaat  toistatuhatta henkilöä. Tapahtumaan toi kaupungin tervehdyksen kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Virtain kaupunginjohtaja Henna Viitanen

– Virrat on Suomen virallinen juhannuskaupunki. Tänä vuonna olimme käännekohdassa, sillä tavaramerkin voimassaoloaika oli päättymässä ja oli arvioitava, haluammeko edelleen pitää tästä statuksestamme kiinni. Ja tottahan toki me haluamme. Iloa ja tätä hyvää fiilistä, mikä täälläkin tapahtumassa huokuu, sitä haluamme Virroilla vaalia läpi vuoden. Meillä on jatkuva juhannus, Henna Viitanen painotti.

Kaupunginjohtaja Viitanen puuttui myös lisääntyvään vapaa-ajan asunnoissa asumiseen Virroilla.

– Moni teistäkin on siirtänyt kotitoimiston vapaa-ajan asunnolle. Ja se meitä ilahduttaa. Vapaa-ajan asunnoissa vietetään entistä enenmmän aikaa, ei enää pelkästään kesällä. Tämä on näkynyt myös kaupungin rakennusvalvonnassa, erityisesti viime vuonna, kun lupamäärät olivat todella korkeat. Vapaa-ajan asuntoihin halutaan todella panostaa.

 

Elvin Ukot

Kaupunginjohtaja näki myös myönteistä Virtain sijainnissa.

– Virtain sijainti kolmen maakunnan rajalla ja vesistöt, kyllä ne ovat meidän keskeisiä vahvuuksiamme. Järviä meillä on noin 270 ja kaupungin pinta-alasta yli 10 prosenttia on vesistöä.

Three Decades-yhtye

Hän jakoi myös tilastollista tietoa vapaa-ajan asunnoista.

– Virroilla on tilastokeskuksen mukaan yhteensä 2800 vapaa-ajan asuntoa.  Uusia mökkejä vuodesta 2010 alkaen on Virroille rakentunut lähes 230, joka on viidenneksi eniten Pirkanmaalla. Pärjäämme hyvin siis vertailussa.  Ja mikäs  meidän täällä asuessa ja mökkeilessä. Kaunis ja puhdas luonto, turvallinen asuinympäristö, monipuoliset ja toimivat peruspalvelut sekä yhteisöllisyys. Virroilla on helppo yhdistää työnteko ja vapaa-aika. Tältä pohjalta on hyvä kehittää koko kaupunkia, hehkutti kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Juhannusaaton tapahtumassa tarjottiin monipuolinen musiikikattaus vanhasta jazzmusiikista bluesiin, virtolaisesta kuorolaulusta ja musiikista maailman laajuisiin, ikivihreisiin kappaleisiin.

Juhannusaaton tapahtuman lopuksi Reino Keski-Saari lausui Markku Sorvarin kirjoittaman Juhannusjulistuksen ja Virtain reserviupseerit nosti Suomen lipun salkoon Rajalahden talomuseon pihassa.

Tapahtuman esiintyjäjoukon muodostivat Jazzpiano, Three Decades, Rolf Wirtanen Trio, Joelito Malabanan ja Elvin Ukot.

Lisäksi Virtain juhannusaaton tapahtumaan kuului wanhan ajan markkinat.  Myyjiä oli tullut paikalle vajaat 50. Tarjolla oli nuken vaatteista saunavihtoihin, puuleluista kananmuniin.

Marttisen kappelissa laulettiin virsiä

Virtain seurakunta oli järjestänyt virsilaulutapahtuman tasa tunnein Marttisen vanhassa kappelissa. -jr

 


 

2 KOMMENTTIA

  1. Jorma Siltanen sen jo kirjoitti. Olen aivan samaa mieltä. Miten jazz ja yms yleensä liittyy mihinkään perinteeseen Juhannuksena, varsinkaan kun tapahtuma järjestetään Perinnekylässä. Nälle musiikkitapahtumille varmaan löytyy joku parempi paikka. Minunkin tuttavapiiristäni tampereelta jättivät Perinnekylän väliin, juuri tämän ohjelman tarjonnan vuoksi. Komppaan myöskin Jormaa, palatkaa takaisin vanhaan konseptiin , kiitos !

  2. Oikeesti…minunkin serkkuporukka (juuria Virroilla) peruuti perinteisen Juhannusmatkansa Virroille kuulruaan perinnekylän ohjelman. Palatkaa perusasioihin, Virrat on perineisen tanssimusiikin kantapaikkpja, ei jatsia, ei bluesia…Markku Sorvarin kuoro sentään pelasti musiikkipuolta..back to basics…

JÄTÄ KOMMENTTI