Kahden näyttelyn yhteiset avajaiset 25.3. Nelimarkka-museolla

0
Jani Kaunisto: "And I will say nothing"

Nelimarkka-museolla järjestetään kahden näyttelyn yhteiset avajaiset lauantaina 25.3. klo 14 alkaen. Luvassa on koko museollinen uutta ihmeteltävää, kun Eero Nelimarkan perusnäyttely on uusittu kuraattori Riitta Ojanperän johdolla ja vaihtuvien näyttelyiden tilassa nähdään paikallista nykytaidetta.

Avajaiset alkavat klo 14 ja ensin pureudutaan Jani Kauniston Kutsumaton hiljaisuus -näyttelyyn. Taiteilija on itse paikalla. Noin 14.30 siirrytään Eero Nelimarkan uusitun perusnäyttelyn pariin. Kuullaan esillepanon lähtökohdista ja tutustutaan muutamaan harvemmin nähtyyn teokseen. Klo 15 alkaen kahvitarjoilu. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Vimpeliläinen taiteilija Jani Kaunisto (s. 1972) valmistaa teoksensa yhdeltä seisomalta ja saa näin teoksiinsa välittömyyden ja rehellisyyden ainesosat. Kauniston työt ovatkin riipaisevan henkilökohtaisia, joihin taiteilija ei enää tee muokkauksia siveltimen laskiessaan. Vaikka ehkä joskus mieli tekisi. Ekspressiiviset maalaukset ovat kurkistuksia ihmismielen syövereihin ja teosten hahmot, katseet ja ohikiitävät hetket jäävät askarruttamaan pitkäksi aikaa. Jani Kaunisto – Kutsumaton hiljaisuus on esillä Nelimarkka-museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa 25.3. – 18.6.2023.

Eero Nelimarkka: Koivikko

Eero Nelimarkan uusittu perusnäyttely esittelee kansallistaiteilijan monipuolisuuden taiteentekijänä. Tunnettuja ovat lakeusmaisemat ja pohjalaiset tupakuvat, mutta Nelimarkan pitkään tuotantoon mahtuu yhtä lailla herkkävireisiä muotokuvia, yllättäviä asetelmia tai kaupunkikuvauksia. Kuraattori Riitta Ojanperän ripustus nostaa esiin runsaasti harvemmin nähtyjä 1910-luvun töitä, joiden lyyrisyys ja herkkyys hakevat vertaisiaan. Eero Nelimarkka – Punaiset tossut ja silinterihattu esillä 25.3.2023 alkaen.

Klo 14 Jani Kaunisto, kutsumaton hiljaisuus

Klo 14.30 Eero Nelimarkan uusittuperusnäyttely

Klo 15 Kahvitarjoilu


 

JÄTÄ KOMMENTTI