Kaupunkilaisten uusi kohtauspaikka: Uudet tilat vapaalle sivistystyölle ja kulttuurille avautuvat Ähtärissä

0

Keskiviikkona 6.4. 2022 Ähtärin keskustassa ns. Hannosen talon toisessa kerroksessa avautuvat Ähtärin kaupungin omistamat vasta remontoidut tilat, jotka tulevat pääosin vapaan sivistystyön ja kulttuurin käyttöön.

Tavoitteena on, että tiloista muotoutuisi monipuolinen kansalaisten kohtauspaikka keskelle kaupunkia.

Uudistettuja tiloja Hannosen talossa

Tilat saavat remontin myötä myös uuden nimen, joka julkistetaan avointen ovien päivässä 6.4.2022. Nimestä on järjestetty avoin nimikilpailu maaliskuun aikana ja lopullisen valinnan tekee Sivistys- ja hyvinvointilautakunta kokouksessaan 31.3.2022.

Uudet tilat sijaitsevat keskeisellä paikalla lähellä kauppapalveluja, kouluja, päiväkoteja, palvelutaloa ja senioripuistoa. Pysäköintitilaa on rakennuksen edustalla ja muualla Ostolantien varrella runsaasti. Talon toiseen kerrokseen on esteetön kulku.

Uudet tilat koostuvat neljästä monitoimiluokasta sekä näyttelyaulasta, ompelutilasta, märkätilasta, musiikkitilasta ja kudontatilasta. Kokonaispinta-ala on runsaat 400 neliömetriä. Myös varastotilaa on runsaasti. Tilat ovat monipuolisesti muunneltavissa taittoseinien avulla; kaikki huoneet yhdistämällä saadaan jopa 127 neliömetrin kokoinen yhtenäinen tila.

Kalusteet ovat kevytrakenteisia ja helposti siirrettävissä tarpeiden mukaan ja myös esitystekniikka on huippuluokkaa: Artome M10 -älykaluste sisältää sekä laserprojektorin, nykyaikaisen äänentoistojärjestelmän että videokonferenssiominaisuudet.

Lakeudenportin kansalaisopisto saa tiloista uuden tukikohdan, johon jatkossa keskitetään keskustan alueen kuvataide- ja musiikkiryhmät sekä kädentaitoryhmistä ainakin kudonta- ja käsityöryhmät.  Tiloissa järjestetään myös lyhytkursseja eri teemoista.

Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki

Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki on uusista tiloista ylpeä:
− Olen äärimmäisen iloinen, että vapaa sivistystyö saa ajanmukaiset tilat aivan kaupungin ytimestä, hän hehkuttaa.

Marke Hirvilampi, joka toimii kansalaisopiston yhdyshenkilönä Ähtärissä sanoo, että tilojen suunnittelussa on hyvin huomioitu eri kurssien ja toimintojen tarpeet.

Marke HirvilampiÄhtärissä sanoo, että tilojen suunnittelussa on hyvin huomioitu eri kurssien ja toimintojen tarpeet.

– Tilat vaikuttavat jo ennakkoon toimivilta. Kesäkudontakurssi aloittaa uusissa tiloissa toukokuulla ja myös muutamia lyhytkursseja on suunnitteilla kevääksi. Syyskausi käynnistyykin sitten uusissa tiloissa kunnolla, Hirvilampi sanoo.

Kansalaisopiston lisäksi tiloja voivat käyttää ähtäriläiset yhdistykset ja järjestöt. Varaustilanteesta riippuen voi tiloja varata myös kokous- ja luentokäyttöön. Kesäkaudella tilat soveltuvat myös etätyöskentelyyn. Varauskalenteri tulee esille Ähtärin kaupungin verkkosivuille.

Uusiin tiloihin pääsee tutustumaan avointen ovien päivässä keskiviikkona 6.4.2022 klo 12–17, jolloin esillä on myös Lakeudenportin kansalaisopiston eri ryhmien töitä sekä musiikkiesityksiä. Tilojen esittelykierroksia on tasatunnein. Kaikki kävijät voivat osallistua myös yhteisöllisen taideteoksen luomiseen.

Tapahtumassa voi lisäksi ehdottaa uutta kurssia Lakeudenportin kansalaisopiston seuraavalle lukuvuodelle. Kaikkien kurssia ehdottaneiden kesken arvotaan yksi vapaavalintainen kurssi ensi vuoden tarjonnasta. Avointen ovien päivässä on kahvi- ja kakkutarjoilu.


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI