KesäVirratSoi käynnistyi yhdeksännen kerran

1
KesäVirratSoi-musiikkijuhlien avajaisten yleisötapahtumaan torstaina seurakuntatalolla osallistui aiempia vuosia enemmän yleisöä.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Järjestyksessään yhdeksännet KesäVirratSoi-musiikki-juhlat käynnistyivät torstaina Virtain seurakuntatalolla pidetyllä yleisötilaisuudella.

Sunnuntaihin saakka kestävissä juhlissa on luvassa korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja ja myös musiikkia kevyen musiikin saralta. Maksullisten konserttien lisäksi mukana on myös maksuttomia tapahtumia. Nelipäiväiset musiikkijuhlat huipentuvat sunnuntaina Virtain kirkossa järjestettävään Sellojen Virrat-konserttiin, jolloin kirkon etuosan täyttää 36 sellistiä.

Valeria Ibanez-Resjan (piano), Adrian Ibanez-Resjan (viulu) ja Ola Karlsson (sello) vastasivat musiikkitarjonnasta seurakuntatalolla.

Seurakuntatalon yleisötilaisuudessa saatiin hyvää esimakua korkeatasoisesta musiikista, jota KesäVirratSoi tarjoaa, kun Valeria Ibanez-Resjan (piano), Adrian Ibanez-Resjan (viulu) ja Ola Karlsson (sello) esiintyivät.

KesäVirratSoi-musiikkijuhlien taitteellinen johtaja Hannu Kiiski.

KesäVirrat-musiikkijuhlien intendentti Thomas Hedenborg kertoi, että juhlat toteutetaan tutulla formaatilla, mutta aivan uuttakin on tarjolla. – Meillä on tarjolla upea ohjelmakokonaisuus nuorista tähdistä vanhempiin valo-ilmiöihin saakka.

Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Hannu Kiiski kertoi tuntemuksestaan musiikkijuhlia kohtaan, että hän on antanut kaikkensa virtolaisten musiikin ystävien hyväksi. – Mutta kun juhlat alkaa, kaikki vaivannäkö ja suunnittelu-työ unohtuu. Tänään, kun soitettiin yhdessä ja soitetaan myöhemmin, on yksi syy tehdä tätä musiikkijuhlaa.

Hannu Kiiski mielestä musiikki on aika hyvä ja terveellinen pakopaikka ihmiselle tässä ajassa.

Uutisankkuri Keijo Leppänen toimi juontajana ja haastattelijana KesäVirratSoi-yleisötapahtumassa seurakuntatalolla.
KesäVirratSoi-tapahtuman uusi toiminnanjohtaja Vivian Stolt.

 

KesäVirrat-musiikkijuhlien uusi toiminnanjohtaja Vivian Stolt vastasi Hannu Kiiskeä kompaten juontaja Keijo Leppäsen tekemään kysymykseen ”Mitä musiikki tekee ihmiselle” sen rauhoittavaa merkitystä.

Stoltin mukaan uutena toiminnanjohtajana hän haluaa tuoda tapahtumaan suunnitelmallisuutta. -Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty, on filosofiani. – jr


 

1 KOMMENTTI

  1. Olin KesäVirratSoi isossa Talkootiimissä (ihan tärkeä tekijä) eka kertaa. Tämä tiimi on aivan mahtava ja monet siellä vuodesta toiseen.
    Tänä vuonna toiminnanjohtajana oli nuori, kaunis, loistava Vivian Stolt!! En lakannut ihailemasta hänen taitavaa organisaatiokykyään, ystävällisyyttään ja muusikkouuttaan (ainaki viulu ja sello?)!! Suuri kiitos Tomas Hedenborgille ja ihan jokaiselle tiimin jäsenelle, ihanalle yleisölle, juontajalle(”Keke” Keijo Leppänen)!
    Kokemukseni ja elämykseni oli loistava!!
    Yt Anneli Siltanen

JÄTÄ KOMMENTTI