SUPERPESIS | Kärkijoukkueiden pelinjohtajat kohtaavat odotetusti arvo-otteluissa 

0
Vimpelin Vedon pelinjohtaja Tomi NIskanen, luotsaa Lännen joukkuetta kotikonnuillaan Sotkamossa.(arkistokuva: Vimpelin Veto)

Miesten ja naisten Itä-Länsi-pelinjohtajat on nimetty Sotkamossa pelattaviin arvo-otteluihin. Alkukauden sensaatiojoukkueen Kempeleen Kirin luotsi Petri Tuuva saa kunnian ensi kertaa urallaan ja haastaa yhdessä Sotkamon Jymyn Jussi Haapakosken kanssa Lännen kokeneen Vimpelin Vedon kaksikon Tomi Niskanen-Pasi Tyynelä.

Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti Tuuva pelasi aikuisten sarjoissa liki parikymmentä vuotta ennen siirtymistään pelinjohtajaksi. Kokenut luotsi nosti Kiteen Pallo -90:n viidenneksi Superpesiksessä kaudella 2020 ja on nyt rakentamassa jopa historiallista menestystä Kempeleessä. Kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski oli voittamassa kaikkia kolmea Vimpelin Vedon 2010-luvun Suomen mestaruutta, mutta saa nyt kunnian toimia arvo-ottelussa nykyisellä kotikentällään Sotkamossa.

Lännen puolella osat ovat päinvastoin. Sotkamolaislähtöinen Tomi Niskanen toimii nykyisin Vedon viuhkavelhona ja palaa kotikonnuilleen arvo-ottelun merkeissä. Aisapari on samasta seurajoukkueesta tuttu Pasi Tyynelä. Kaksikko johdatti Vimpelin Vedon häikäisevällä pelillä Suomen mestariksi viime syksynä.

Naisten Itä-Länsi-pelinjohtajat neljästä seurajoukkueesta

Naisten Itä-Lännessä kohtaavat kahden edellisen kauden mestaripelinjohtajat.Mattias Kitola johdatti Jyväskylän Kirittäret ennakkoluulottomasti Suomen mestariksi viime syksynä ja Jarkko Pokela palautti mestaruuden Pesäkarhuille Poriin vuotta tästä aiemmin. Kirittäret on menetyksistään huolimatta avannut kuluvan kauden hyvin ja Pesäkarhut on ollut totutun vahva.

Myös Idän ja Lännen kakkospelinjohtajat ovat onnistuneet alkukaudesta hienosti seurajoukkueissaan. Sotkamolaislähtöinen Arttu Jurvakainen on hyvää vauhtia viemässä Joensuun Mailan seurahistoriallisesti pudotuspeleihin. Juha Antikaisenluotsaama Seinäjoen Maila-Jussit liitää sarjataulukon kolmen kärjessä ja saa hienon mahdollisuuden haastaa ennakkosuosikit.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Sotkamossa 4.-6.8.

Miesten 88. Itä-Länsi-ottelun pelinjohtajat

Pelinjohtaja, Itä: Petri Tuuva, Kempeleen Kiri
2. pelinjohtaja, Itä: Jussi Haapakoski, Sotkamon Jymy

Pelinjohtaja, Länsi: Tomi Niskanen, Vimpelin Veto
2. pelinjohtaja, Länsi: Pasi Tyynelä, Vimpelin Veto

Naisten 61. Itä-Länsi-ottelun pelinjohtajat

Pelinjohtaja, Itä: Mattias Kitola, Jyväskylän Kirittäret
2. pelinjohtaja, Itä: Arttu Jurvakainen, Joensuun Maila

Pelinjohtaja, Länsi: Jarkko Pokela; Pesäkarhut, Pori
2. pelinjohtaja, Länsi: Juha Antikainen, Seinäjoen Maila-Jussit

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI