KesäVirratSoi-musiikkijuhlilla laajan genreskaalan musiikkiannos kesällä 2023.

0
KesäVirrat

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

KesäVirratSoi-Musiikkijuhla tarjoaa kesällä 2023 laajan genreskaalan musiikkia, joista saadaan nauttia 13.-16.7. kolmessa klassisen ja kahdessa kevyen musiikin konsertissa. Lisäksi järjestetään kolme maksutonta tapahtumaa Virtain keskustassa. Sunnuntai-iltana soi lopuksi 36 sellon konsertti Virtain kirkossa.

-Musiikkijuhlien teemana ovat vuodenajat- tätä kuvastavat ohjelmassamme toisaalta Vivaldin rakastettu teos ja Piazzollan Neljä Buenos Airesin vuodenaikaa. Uskon, että yleisömme arvostaa näitä konsertteja. Toisena teemana ovat sellot, joiden äänessä soi mielestäni koko elämä, sen tummuus ja kirkkaus, sanoo musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Hannu Kiiski.

KesäVirratSoi-musikkijuhlan avaa torstaina 13.7. kirkkokonsertti, jossa nuoret tähdet ja maailmalla tunnetut muusikot esiintyvät rinta rinnan. Uusina artisteina kuullaan Turun sellokilpailun voittajaa Tatu Kauppista ja Kuopion viulukilpailun voittajaa Adrian Ibanez-Resjania. Aiemmilta vuosilta tuttuja ovat muun muassa Anna-Lena Denk-Erlich, Ola Karlsson ja Valeria Resjan. Ohjelmassa on Sibeliusta, Tsaikovskia ja Straussia- lopun Gershwinin Summertimea unohtamatta

Torstai-iltana Rantapuiston uimahyppytornissa Vaskikvintetti Vaskista viis soittaa kaikille avoimessa tapahtumassa.

Perjantain konserttia tähdittää jazzlaulajien aateliin kuuluva Aili Ikonen yhtyeineen yhtenäiskoulun salissa. Ikonen on tunnettu monipuolisena laulajana ja lauluntekijänä sekä taitavana tulkitsijana. Hän julkaisi helmikuussa 2023 levyn Helposti palavaa, joka on hänen neljäs levynsä.

Lauantaina päivällä ohjelmistostaan näytepaloja esittävät musiikkijuhlan taiteilijat Raitilla raikaa – tapahtumassa yhtenäiskoulun piha-alueella. Virtolaisuutta edustaa kansanmusiikkiyhtye Villit pillit. Merikanto-opiston tanssijat ovat mukana tänäkin vuonna. Cirque de Soleilissa esiintyneet sooloakrobaatit Pauliina Räsänen, ja Slava Volkov, yhdessä ArtTeatro-akrobatiaryhmä, antavat taidonnäytteensä yhtenäiskoulun liikuntahallissa.

Lauantaina kirkossa soi klassisen musiikin konsertissa suosittu Vivaldin Neljä Vuodenaikaa. Solistina on Pariisin oopperan konserttimestari Petteri Iivonen. Iivosta säestävässä KesäVirrat Strings– kokoonpanossa on kymmenkunta klassisen musiikin viulistia ja sellistiä.

Musiikkijuhlan kevyen musiikin osuutta vetävimmillään tarjoavat Virtain Hiekkarannalla Joe Vestichin ja Micke Björklöfin kokoonpanot.

Sunnuntaiaamuna pyritään heräämään kirkkoon juhlamessuun, jossa esiintyy musiikkijuhlien taiteilijoita.

Sunnuntai-iltana musiikkijuhlat päättää kirkossa mahtava 36 sellon konsertti, jonka johtaa Ruut Kiiski.

– Tämän konsertin soitinmaailmaa ei voi kuvitella, se täytyy kokea, kehaisee Hannu Kiiski. Kirkko konserttisalina tuo tämän kokoonpanon esille parhaalla mahdollisella tavalla.

KesäVirraSoi-musikkijuhlien vuoden 2023 ohjelma on julkistettu ja lipunmyynti avattu. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI