Kraatterijärven Geopark Japanissa

1
Nagateoron näyttely Japanissa

Heikki Mäkipää/J-Pnews
VIMPELI

Kraatterijärven Geopark avasi neljännen näyttelynsä Japanissa, tällä kertaa Nagatoron kaupungissa.

Nagatoro sijaitsee aiempien näyttelykaupunkien ohessa Saitaman prefektuurissa, jossa on 1,3 miljoonaa asukasta.

Nagatoron kaupunki on ihmisen kokoinen noin 7.000 asukkaan kaupunki. Se valikoitui halukkaiden joukosta sen vuoksi, että kaupungin ehdoton pääelinkeino on matkailu.

Näin yhteistyöhankkeet hyödyntävät myös Kraatterijärven Geoparkin alueella toimivia matkailualan yrityksiä.

Saitaman prefektuurista näyttely matkaa Hokkaidolle, jossa on yli 5 miljoonaa asukasta. Näyttelyjen tekemä matkailun markkinointi tuo alueellemme japanilaisia matkailijoita oletettavasti jo 2-3 vuoden kuluttua. Näyttely on osa Nordic Baseball Diplomacy hanketta, jota hallinnoi Vimpelin kunta.


 

Monologi PUUHISSA

1 KOMMENTTI

  1. Olisi fiksumpaa laittaa Kraatterijärven Geoparkin mainontaa internettiin ja sosiaaliseen mediaan. Pelkkiin näyttelypöytiin panostaminen ei ole enää nykypäivää vaan vaikuttaa enemmän kuntien rahoilla kustannetulta huviretkeltä Japaniin. Kun katsoo Kraatterijärven Geoparkin YouTube-videoita niin videoiden amatöörimäisyys ei anna kovinkaan uskottavaa kuvaa geoparkista: https://www.youtube.com/channel/UCFlSPz4XnrlYCILg_w1u0BQ/videos

    Eräs asiantuntija kirjoitti keväällä 24.5.2022 erinomaisen kirjoituksen Ilkka-Pohjalaisessa kuinka Geoparkkia ja Lappajärveä markkinoidaan toiveajattelulla eikä tutkitulla tiedolla.

JÄTÄ KOMMENTTI