Kurjenkylän rukoushuoneelle tultiin iltakirkkoon vanhoilla kulkupeleillä

0
Jouko Väärälä ja Zetor vm.56. (JR)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Puolen tusinan verran vanhoja kulkupelejä ilmaantui Kurjenkylän rukoushuoneen piha-alueelle, kun kyläkunnan väkeä saapui iltakirkkoon viime sunnuntaina.

Kirkkoväelle tarjoutui myös mahdollisuus jumalanpalveluksen jälkeen ihastella sekä vanhoja traktoreita että autoja ja vaihtaa kuulumisia kulkupelien omistajien kanssa.

Kurjenkylän rukoushuoneyhdistyksen puheenjohtaja Veli Rantanen kertoo, että tämän kertainen tapahtumana, kun tullaan vanhoilla ajopeleillä iltakirkkoon, on ehkä viides, kuudes kerta.

Kurjenkylän rukoushuoneyhdistyksen puheenjohtaja Veli Rantanen oli saapunut iltakirkkoon 78-vuosimallin ”tippa”-Renaultilla. (JR)

– Idea lähti siitä, että minä ja Jouko Palomäki tultiin ensimmäisen kerran vanhoilla vehkeillä. Tämän jälkeen puhuttiin, että tästä voitaisiin tehdä jatkuva tapahtuma. Oikeastaan määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta. Tämä on mukava tapahtuma ja kylän väki on ottanut sen omakseen, iloitsee Rantanen.

Jouko Väärälä oli saapunut paikalle vaimonsa kanssa vuoden 1956 mallisella Zetorilla.

– Traktori on ollut minulla ”karvan” auki 20-vuotta. Sillä on käyty lukuisissa tapahtumissa Seinäjoen ja Tampereen välillä. Tämä on kolmas kerta, kun tultiin traktorilla tänne. Sain vihiä, että vanhoja vehkeitä kutsutaan jumalanpalvelukseen ja sanoin vaimolle, että mennäänpä sinne. Zetori-harrastus on ollut veressä ihan kakarasta lähtien. Traktorissa on nostalginen ääni ja se pelaa aina, kehaisee tratoriaan Väärälä.

Väärälät saapuivat rukoushuoneelle 15-16 kilometrin päästä, Kurjenkylän toiselta laidalta Kihniöntien varresta.  – Matkaan meni parisenkymmentä minuuttia.

Raimo Heittola oli ajellut paikalle vuoden 61-mallisella Massey-Ferguson 35:llä.

Raimo Heittolan kulkupelinä oli Massey Ferguson 35 vm 61. (JR)

– Olen mukana neljättä kertaa. Ajomatkaa on kilometrin verran. Tästä on muodostunut perinne, että tänne jumalanpalvelukseen tullaan traktorilla, kiteyttää Heittola.

Rukoushuoneella pidetyssä iltakirkossa saarnasi teologian opiskelija Mari Pääkkönen Virtain Killinkoskelta.

Teologian opiskelija Mari Pääkkönen. (JR)

– Olen ensimäistä kertaa täällä Kurjenkylän rukoushuoneella. Mukavalta tuntui tulla ja vastaanotto kyläläisten taholta on ollut lämminhengistä. Kesä-heinäkuun toimin kesäteologina Alavudella, jossa oli myös mieluista työskennellä, avaa kokemuksiaan työstään Mari Pääkkönen.

Tilaisuuden kanttorina toimi Jouko Palomäki ja tekstin luki vs. kirkkoherra Jukka Taskinen. Taskinen kiitti iltakirkon päätteeksi kurjenkyläläisiä upeasta virsilaulannasta.

– Teidän kannattaisi osallistua virsilaulantakilpailuun. -jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI