Maailman suurimman jääkarusellin rakentaminen alkoi

0
Annie Yli-Leppälä / J-Pnews
LAPPAJÄRVI, ALAJÄRVI, VIMPELI

Maailman suurimman jääkarusellin rakentaminen alkoi keskiviikkona 25.1. Lappajärvellä, Hotelli Kivitipun edustalla. Karusellin on tarkoitus pyöriä viimeistään lauantaina 28.1. klo 12.

Rakentamiseen on tulossa hienosti talkoolaisia Lappajärveltä, Alajärveltä ja Vimpelistä sekä kyseisien kuntien johtajat. Apureiksi ovat saapumassa myös painin maailmanmestari Petra Olli sekä näyttelijä-yrittäjä Ville Haapasalo.

– Jäätilanne on mitä loistavin. Lisäksi lämpöaalto hävitti lumet pois jäältä – helppo työskennellä’, tuumailee valtavasta urakasta keksijä, jääkarusellimies Janne Käpylehto.

Karusellista rakennetaan halkaisijaltaan yli 500 metriä, koska edellinen ennätys (405 metriä) on Yhdysvaltalaisen Chuck Zwillingin nimissä. Chuck tiimeineen on saapumassa paikalle auttamaan karusellin rakentamisessa sekä juhlistamaan uutta ennätystä. Myös toinen jääkaruselleja rakentava tiimi on saapumassa Mainesta, Yhdysvalloista.
Jääkarusellien rakentamisesta onkin tullut ihmisiä yhdistävä, ystävällinen kilpailu. Rakennettavasta jääkarusellista tulee valtava: sen kantavuus on enemmän kuin kolme kertaa Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin asukkaiden massa yhteensä.
Karusellien sahaaminen on tuttua sekä Petra Ollille että Ville Haapasalolle.
– Hyvällä fiiliksellä mukana huikeassa tapahtumassa omassa kotikylässä! Olen ollut mukana Olympiarenkaitten sahauksessa, joten innolla odotan tulevaa maailmanennätystä!’, hehkuttaa Petra Olli.
Karusellin päälle tulee mm. kylpytynnyri ja sauna. Käpylehto tiimeineen aikoo sahata ison jääkarusellin sisälle myös pienemmän jääkarusellin jonka päälle laitetaan valtava Ukrainan lippu.
Kivitipussa järjestetään illalla 28.1.2023 Jääkaruselligaala, jossa juhlitaan sekä jo saavutettua Guinnessin ennätystä sekä uutta ennätystä kansainvälisten vieraiden kanssa – jos jääkarusellin rakentaminen onnistuu. Chuck Zwilling tuo mukanaan Maailman jääkaruselliliiton kiertopalkinnon suurimmasta jääkarusellista. Jos rakentaminen onnistuu Lappajärvellä, palkinto jää Suomeen.
Lappajärven ympärillä olevat Alajärven kaupunki sekä Lappajärven ja Vimpelin kunnat sekä näiden paikkakuntien johtajat ovat ottaneet osaa erilaisiin tempauksiin saadakseen näkyvyyttä alueen ihmisille, yrityksille ja elämiselle alueella. Maailman suurimman jääkarusellin rakentaminen on yksi tapa, joka toi viimeiksi paikalle toimittajia ulkomaita myöten.

Yhteistyössä: Lappajärven kunta, Vimpelin kunta, Alajärven kaupunki, Hotelli Kivitippu, Solarvoima OY, Kotisivukulma, Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

KATSO MYÖS!

.

Janne Käpylehto, Petra Olli, Toni Nieminen ja Aino Tapola toteuttivat Pekingin olympialaisia varten Olympiarenkaat -jääkarusellipalapelin

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI