Taidetta ilolla ja sydämmellä – Villa Väinölä 3.-28.2.

0

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Vimpelin kuvataide- ja posliinimaalausryhmäläisten maalauksia, ohjaajana Sirpa Kataja.

Näyttelyssä on esillä pääasiassa vuoden 2022 aikana maalattuja töitä, posliinimaalauksessa myös vanhempia maalauksia. Kursseja on ollut kolme ryhmää ja niihin on kokoontunut 35 innokasta maalaria, ympäri Järviseutua.

Kurssilaiset ovat saaneet vapaasti toteuttaa omia tai opettajan ideoita, mitään yhtenäistä teemaa ei ole ollut. On maalattu mm. öljy- akryyli- akvarelli ja pastelliväreillä. Tehty maalauksia myös erilaisille pinnoille, tapettiin, lautaan sekä eri struktuuripintojen päälle. On maalattu tuoleja ja tarjottimia ym. Posliinimaalauksessa on maalattu eri tekniikoin, hajuttomilla nesteillä.

Kursseilla on rento meininki, tekemisen ja onnistumisen ilo! Teemana on ollut; tekemällä oppii!

Näyttelyn avajaiset 3.2.2023 klo 17.00, tervetuloa! Villa Väinölä auki 3.2. lähtien TI-PE klo 13-17.


N E L I M A R K K A – M U S E O :

NÄYTTELYT:
•8.10.2022 – 5.3.2023 ”Maailman kautta kuljemme – pohjalaistaiteilijoiden näkemyksiä uskonnosta”. Näyttely tarkastelee 30 eri taiteilijan voimin uskontoa sekä kristillistä kulttuuriperinnettä kuvataiteessa. Näytillä satoja vuosia vanhaa veistostaidetta, Suomen kultakauden taidetta sekä arvoituksellista nykytaidetta.

TAPAHTUMAT:
•4.2.2023 klo 14 ”Enkeleitä ja ukkoja”, Amanuenssi Risto Känsälän asiantuntijaluento Pohjanmaan kirkkojen vaivaisukoista ja saarnastuoleista sekä niihin veistetyistä puuenkeleistä. Luennon kesto 45min, kuuntelemaan normaalin sisäänpääsyn hinnalla.

V I L L A V Ä I N Ö L Ä :
Villa Väinölä on 3.2. lähtien auki ti-pe 13-17. Ilmainen sisäänpääsy.

NÄYTTELYT:
•Villa Väinölä on tammikuussa auki tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13-16. Voi tulla tunnelmoimaan ja tekemään ostoksia museokaupasta.
•3.2.2023 – 28.2.2023 ”Taidetta ilolla ja sydämellä”. Järvipohjanmaan kansalaisopiston Vimpelin ryhmän maalauksia.

TAPAHTUMAT:

•”Taidetta ilolla ja sydämellä” -näyttelyn avajaiset 3.2. klo 17.


 

JÄTÄ KOMMENTTI