Monipuolista silmänruokaa katsojille | Äiti ja tyttäret 2- yhteisnäyttely avattu Virroilla

0
Mukana Äiti ja tyttäret 2-näyttelyssä, äiti, Pirjo Ala-Kaarre takana sekä tyttäret, vas. Ada Ala-Kaarre ja Mea Matero.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Monipuolista ja mielenkiintoista silmänruokaa tarjoaa Virtain kaupungin galleria Virinässä avattu äiti ja tyttäret 2-kuvataidenäyttely.

Nähtävillä olevien 46:n työn takana ovat Pirjo Ala-Kaarre tyttäriensä Ada Ala-Kaarteen ja Mea Materon kanssa. Esillä ripustetuista tauluista valtaosan ovat tehneet tyttäret. Tämän kertaisen yhteisnäyttelyn numero 2 johtuu siitä, että heidän ensimmäinen näyttelynsä toteutettiin viime kesänä Killinkosken Wanhalla tehtaalla.

-Tämän näyttelyn pystyttäminen lähti siitä, että kansalaisopiston huhtikuulle suunniteltu näyttely ei toteutunut, koska korona on vaikuttanut kurssien järjestämiseen – Maaliskuussa Virinässä järjestetyssä naistenpäivän kulttuuri-illassa kaupungin kulttuurisihteeri Päivi Ylimys kysyi, tuletteko te tänne pystyttämään näyttelyn. Vastaus oli, joo me tullaan, kertoo näyttelyn järjestämisen liikkeellelähdöstä  Pirjo Ala-Kaarre.  Galleriassa on näytteillä jo Killinkoskella mukana olleita tauluja ja osa on tehty pikaisesti tähän näyttelyyn.

Pirjo Ala-Kaarre: Akvarelli, Sielunmaisema

Pirjo Ala-Kaarre tekee töitään sekatekniikalla, mutta paljon myös vesiväreillä, joita hän vahvistaa tussilla. – Taulun maalaaminen lähtee inspiraatiosta ja toteutan sen myös nopeasti paperille tai taulupohjalle. Koen maalaamisen voimaannuttavana tekijänä, joka nollaa pään, kun on paljon tekemistä, luonnehtii tekoprosessia Pirjo Ala-Kaarre.

Mea Materolla on näyttelyssä esillä runsaasti akryylitöitä sekä myös lyijykynä-, tussi- ja digitaalisella tekniikalla toteutettuja töitä, joita viimeiseksi mainittuja hän tekee eniten tällä hetkellä.

Mea Matero kertoo ammentavansa ideoita tauluihinsa netistä. – Sieltä löytyvä kaunis kuva tai maisema innoittaa luomisprosessiani. Haluan ikuistaa maalauksiini runollisen hetken, jota edesauttaa musiikin kuuntelu työvaiheessa. Varsinkin meriaiheisissa tauluissa näkyy musiikin merkitys, selvittää taulujen syntyvaiheisiin liittyviä asioita Mea Matero.

Mea Matero: Akryylimaalaus, Usvainen aamu

Hän on piirtänyt pienestä pitäen. Vuonna 2015 Mea Matero aloitti ihan ”urakalle” maalaamisharrastuksen. Tällöin hän kävi lukion ohessa iltaisin vuoden taidekoulua Porissa, jossa opeteltiin muun muassa eri tekniikoita.

Ada Ala-Kaarre maalaa vesiväreillä, mutta hän on myös alkanut kokeilla akryylitöitäkin. Valokuvatkin kuuluvat hänen tuotantoonsa. -Kun alan maalaamaan , en kauheasti ajattele aihetta. Yleensä aiheet kuitenkin löytyvät luonnosta. Taulujen lisäksi näyttelyssä voi ihailla Adan ystävänsä kanssa askarrelluista Eifel-tornista ja Muumi-talosta.

Ada Ala-Kaarre: Akryylimaalaus:Lepohetki

Tyttöjen innosta kuvataideharrastukseen kumpuaa vahvasti äiti-Pirjon asenteesta. Hän on tytöille pienestä pitäen antanut mahdollisuuden toteuttaa taideunelmiaan, joka näkyy vahvasti heidän töissään. Äidin ja tyttärien yhteisnäyttely on auki huhtikuun loppuun asti.

 

Näyttelytilan ovet ovat avoinna ma-pe klo 10-15. Lisäksi näyttelyyn voi tutustua myös la 9.4. ja la 23.4. klo 11-15. -jr

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI