Muistojen korista ammennetaan ajatuksia Väinöntalolla

0
Muistojen koria raotetaan Väinöntalon museolla 7. päivänä elokuuta kello 13.

 

”Elämä oli parasta silloin, kun sai lapset peitellä illoin turvallisesti nukkumaan ja tyynyyn painaa oman pään.”

Näin kirjoittaa evijärveläinen Vieno Maria Mäkelä omaelämäkerrallisessa runoteoksessaan Muistojen kori. Kirjassa on kansien väliin koottuna koko elämän kirjo lapsuusmuistoista elämän iltaan saakka. Hän havainnoi luontoa ympärillään ja muistelee työntäyteisiä päiviä maanviljelijän puolisona. Aiheina ovat arjen aherrus, elämän ilot ja surut, ruuhkavuosien ohittaminen, puolison menettäminen ja yksinäisyys.  Ahkera kirjoittaja ottaa kantaa myös yleismaailmallisiin päivän puheenaiheisiin.

Sunnuntaina 7.8. kello 13 päästään kuulemaan Vieno Marian ajatuksia ja muistoja Väinöntalon museolla Evijärven Vasikka-aholla. Runoja on tulkitsemassa useita esiintyjiä Evijärveltä, Alajärveltä ja Lappajärveltä. Musiikkia esittävät Satu Lumiaho ja Tiia Vartio. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja lisäksi on kahvitarjoilu, jossa vapaaehtoinen maksu museotyön hyväksi.

Samalla on mahdollisuus tutustua museon kesänäyttelyyn ”Sata vuotta yhtä soittoa” – pelimannimusiikkia Evijärveltä. Museoon ja näyttelyyn tutustuminen maksaa kolme euroa lapsilta ja viisi euroa aikuisilta.

Muistojen kori täysi on aivan. Näen sen vaivan, paperille ne raapustan. Eikä ne näytä loppuvan. Korin pohjaa ei vielä näy, vaikka aika vähiin käy.


 

JÄTÄ KOMMENTTI