LENTIS | KyKy-Betsetille kolme tärkeää jatkosopimusta – nuoria lupauksia liittyy betonimiehiin

0

Konkarit Miko ”Mosse” KostamoAivars PetrusevicsKasper Pennanen. Nuoret Manu AsikaniusHenri Hynnä ja Otto Hautanen.

Kostamo Miko

Miko ”Mosse” Kostamolla alkaa Kyyjärvellä jo seitsemäs kausi. Tämä 2002 syntynyt pelaaja on joukkueen pelaajista ainoa, joka on Kyyjärveltä lähtöisin. Kyyjärven lisäksi hän on nuorempana pelannut Alajärven Ankkureissa, Alahärmän Kisassa ja Seinäjoki Lentiksessä. Kesäisin tämä takakentän taituri näyttää kykyjään beach volley -kentillä.

Guntis Atars: – Mosse on Kyyjärveltä kotoisin oleva nuori ja taitava libero. Vielä on kuitenkin kehittymisen varaa ja tulevaisuudessa kovalla työllä voi kehittyä hyväksi liberoksi liigaan.

Mosse Kostamo: – Hyvät fiilikset. Oma tavoite on pysyä seuraavana kautena ehjänä. Joukkueelta odotan, että ollaan kovempia kuin muut ja voitetaan.

Petrusevics Aivars

Toinen jatkajista on kyyjärveläisille tutuksi tullut Aivars Petrusevics. Petrusevics aloittaa Kyyjärvellä jo kuudennen kautensa ja peräti yhdennentoista kautensa Suomessa, seitsemännen Mestaruusliigassa. Tämä taituri jaksaa edelleen ihastuttaa ja hämmästyttää yleisöä kovalla fyysisellä kunnollaan ja pistetehtailullaan. Joukkueen kokenein pelaaja ja tärkeä tukipilari nuoremmille pelaajille. Ei paljoa esittelyjä kaipaa. Viime kaudella paukutti 45 ässää ja tehden kaiken kaikkiaan 399 pistettä.

Guntis Atars: – Kokenut pelaaja. Pitkään Suomessa pelannut, joten täällä tiedetään millainen pelaaja kyseessä. Hyvässä fyysisessä kunnossa ja tekee työnsä varmasti kentällä hyvin sekä auttaa nuorempia pelaajia joukkueessa.

Aivars Petrusevics:  – Olen iloinen, että voin edelleen pelata lentopalloa ja nauttia siitä. Kyyjärvi on minun toinen kotini ja pelaaminen KyKy-Betsetissä tuntuu kuin olisin KyKy-Betsetin oma pelaaja enkä vain vieras. Joukkueen rakentaminen on vielä hieman kesken, muutama pelaaja puuttuu muutamalta pelipaikalta. Kun joukkue on valmis, se tulee olemaan mahtava porukka pelaajia. Odotan joukkuekavereiltani hyvää asennetta kentällä ja sen ulkopuolella. Kommunikaatiota sekä halua näyttää oma osaamisensa. Tavoitteeni on pelata finaaleissa.

Pennanen Kasper

26-vuotiaalla Kasper Pennasella alkaa seitsemäs liigakausi, joista toinen Kyyjärvellä. Viime kaudella jo enemmän vastuuta saanut yleispelaaja haluaa ottaa kehitysaskeleita tulevalla kaudella. Kesä on totuttuun tapaan kulunut paljon fysiikkaa harjoitellen sekä beach volley -kenttiä kiertäen. Aikaisemmin liigakokemusta on kertynyt Leka Volleysta, Pielaveden Samposta sekä Savo Volleysta.

Guntis Atars: – Näkee, että motivaatio ja palo lajia kohtaan on kohdillaan. Antaa kovan taiston muille yleispelaajille peliajasta, mikä on todella hyvä. Kokemusta löytyy jonkin verran. Tarvitsee tehdä töitä ja saada lisää voimaa.

Kasper Pennanen: – Odottavaiset fiilikset. Mielenkiintoista nähdä, minne asti tulevan kauden joukkueella päästään sekä miten toiminta kehittyy, kun kokemusta on jo yhdestä liigakaudesta. Odotan, että tällä joukkueella päästään pudotuspeleihin. Harjoituksissa meno vaikuttanut hyvältä ja ”Guntsa” on tuonut reeneihin jämäkkyyttä sekä tekemisen meininkiä. Oma tavoitteeni on auttaa joukkuetta sekä taistella peliajasta.

Nuoria lupauksia liittyy betonimiehiin

KyKy-Betset sai yleispelaajan ja passarin Nurmosta sekä viime kaudelta tutun hakkurin joukkueeseensa. Manu Asikaniukselle, Henri Hynnälle ja Otto Hautaselle sopimukset betonimiehiin.

Manu Asikanius

Yleispelaaja Manu Asikanius siirtyy Nurmon Jymyn 1-sarjasta KyKy-Betsetin joukkueeseen. Asikanius on aloittanut lentopallotaipaleensa järvenpääläisessä Blues Volleyssa vuonna 2010. Tästä matka on jatkunut C-ikäisestä aina Vantaan Lentopalloon, Karkkilan Poikiin ja Nurmon Jymyyn. Länsi-Suomeen miehen toi opiskelut Kuortaneella urheilulukiossa, missä hän harjoittelee Pertti ”Pläki” Honkasen akatemiassa. Ikää miehellä on 18-vuotta ja pituutta 194cm.

Guntis Atars: – Manu on nuori ja lahjakas pelaaja. Uskon, että hänellä on hyvä tulevaisuus lajin parissa, jos jatkaa samalla asenteella.

Manu Asikanius: – Pläki Honkanen laittoi idean liikkeelle KyKy-Betsetiin liittymisestä try outien kautta. Kiinnostus oli heti suuri, koska kyseessä kuitenkin liigajoukkue. Odotan tulevalta kaudelta taistelua peliajasta sekä liigakokemusta. Hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä lähdössä kauteen. Mielenkiintoista nähdä, mitä yhdessä kaudessa ehtii tapahtumaan. 

Henri Hynnä

Toinen Nurmon Jymyn 1-sarjasta tuleva pelaaja on passari Henri Hynnä. Hynnä on aloittanut pelaajauransa Säkylän Urheilijoista ja on ehtinyt pelaamaan myös junioreissa Loimaan Jankossa sekä viime kaudella Jymyssä 1-sarjan lisäksi A-pojissa. Asikaniuksen tapaan ikää on Hynnällä 18-vuotta ja hänkin opiskelee Kuortaneella urheilulukiossa ja harjoittelee Pertti Honkasen akatemiassa. 

Guntis Atars: – Henri on myös nuori ja lahjakas passari. Hänellä on urallaan oikeasuunta ja tykkään hänen tavastaan rakentaa peliä. Töitä tarvitsee vielä tehdä, että saadaan varmuutta sekä enemmän fyysisyyttä. 

Henri Hynnä: – KyKy-Betsetiin liittyminen alkoi kiinnostamaan siinä vaiheessa, kun Nurmoon ei saatu 1-sarjajoukkuetta tulevalle kaudelle. Tryoutin kautta oli kiinnostusta lähteä joukkueen mukaan. Odotan seuraavalta kaudelta kovia treenejä ja oman pelin kehittymistä. Fiilikset on odottavaiset, peliajasta saa taistella kokoajan.

Hautanen Otto

Otto Hautanen jatkaa Kyyjärvellä. 18-vuotias ja 187cm hakkuri omistaa terävän käden ja hakkuriksi lyhyehköltä pelaajalta pomppua löytyy. Lentopalloura on alkanut Järvi-Suomen Pallosta Saarijärveltä. Saarijärveltä tie toi Kyyjärven Kykyyn B- ja A-poikiin, mistä tie aukesi aina liigajoukkueeseen saakka. Hautaselta löytyy palkintokaapista myös keihäänheiton alle 17-vuotiaiden SM-pronssimitali. 

Guntis Atars: – Otto on naapurikunnasta tuleva nuori hakkuri. Hän auttaa treeneissä paljon ja on myös potentiaalinen urheilija.

Otto Hautanen: – Seuraavalta kaudelta odotan onnistumisia ja parempaa menestystä joukkueelta kuin edelliseltä kaudelta. Omia tavoitteita ensi kaudelle on pelaajana kehittyminen sekä uusien kokemuksien kokeminen.

 


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI