Reijo Kivijärvi | 40 VUOTTA TAITEILIJAN TAIVALTA

0
Taiteilija työssään

Suomen tunnetuimpiin naivistitaiteilijoihin lukeutuva Reijo Kivijärvi juhlii pitkää uraansa Soinissa juhlanäyttelyllään 40 VUOTTA TAITEILIJAN TAIVALTA.

Esillä ateljeessa ja 300 vuotta vanhassa luhtiaitassa on liki 70 maalausta.
Suurin osa on naivistiseen tyyliin tyyliteltyjä teoksia, mutta mukana on juhlan kunniaksi myös maisemia. Naivistisista aiheista yksi seinä on pyhitetty humoristisille parisuhdetta, ja parisuhteen puutetta kuvaaville pienikokoisille maalauksille.

Kivijärvi tunnetaan myös menneen ajan maaseutuelämän kuvaajana ja sellaisia on mukana nytkin. Taiteilija kertookin, että mitä enemmän hänelle karttuu ikää, sen tärkeämmäksi hän kokee sen, että ehti nähdä lapsuudessaan 60 luvulla maaseudun ihmisläheisen elämän ennen suurta rakennemuutosta.

Tätä näyttelyä varten Kivijärvi on maalannut myös realistisempia pohjalaisaiheita. Mukana on myös pari suurta puro-ja jokiaihetta. Toinen niistä on maalattu jo vuonna – 95, eikä ole ollut esillä pitkään aikaan.

Taiteilija kuvaa teoksissaan mielellään mennyttä aikaa ja vanhoja rakennuksia, mutta sen lisäksi hän on tehnyt melkoisen elämäntyön kokoamalla pihamaalleen reilun kolmenkymmenen vuoden aikana valtavan määrän erilaisia hirsi-ym. rakennuksia, savusaunoja, sepän pajan, kahvilana toimivan riihen ym. ym.

Savusaunan lomo

Alueella vietettiin parikymmentä vuotta suuren suosion saaneita Wanahan ajan päiviä.
Nyt kun niitä ei enää ole, Kivijärvi voi ottaa vastaan ryhmiä, sekä järjestää savusaunailtoja ja muita kokoontumisia.

40 VUOTTA TAITEILIJA TAIVALTA JUHLANÄYTTELY avoinna 25.7 saakka.               Avoinna joka päivä klo 13-19


 

JÄTÄ KOMMENTTI