Nappaa parhaat kalastusneuvot jigigurulta!

0
Jigiguru Peter Lahti tuntee kalastuksen salat.

Jigikuru Peter Lahti tulee elokuussa opastamaan kalastuksen salaisuuksiin Lappajärvellä. Kurssi alkaa kaikille avoimella yleisöluennolla ja luennon jälkeen käynnistyvät lauantain ja sunnuntain kalaretket yksilöopastuksiin ilmoittautuneille. Ilmoittautumisia toivotaan 20. heinäkuuta mennessä.

Kaikille avoin maksuton luento pidetään Kivitipun auditoriossa lauantaina 21.8. kello 10 alkaen. Aiheina ovat kalan liikkeet vuosikierrossa ja karttakoulutus. Lisäksi käydään läpi väri- ja pyrstövalintoja sekä siimojen valintaa heittokalastuksessa ja yleisimpiä solmuja.
Luennon jälkeen pidetään kaksi noin neljän tunnin kalaretkeä yksilöopetukseen ilmoittautuneille, ensimmäinen alkaa kello 12 ja toinen kello 16.15. Toiset kaksi yksilökurssia pidetään sunnuntaina kello 10 ja kello 14.15 alkaen.

Lauantain kursseilla on teemana heittokalastus:

jigipään valinta syvyyden mukaan, offset- koukut, mikrojigaus, Caro-lina/ texasrigaukset ja dropshot-tekniikka sekä erilaiset jigipyrstöt, pyrstöjen tuunaus ja jigien tussaus. Käydään läpi tekniikat ja niiden hionta sekä kalan etsintä ja liikkeet vuodenaikojen mukaan. Lisäksi opitaan heittokalastajan luotaustekniikka, välivesikalat, pohjalinjakalat ja ahven parven tulkinta.

Sunnuntain yksilöopastuksen aiheina ovat:

vertikaali/ täsmäheitto, luotaustekniikat välivesikaloille, Garmin livescopen käyttö kalastuksessa ja viistoluotaimen käyttö. Lisäksi harjoitellaan täsmäheittoa ja vertikaalia sekä täsmäheittoa kahden livescopen avulla. Teemoina ovat myös vieheiden valinta, painotukset ja rigaukset sekä välivesikalat, pohjalinjakalat ja ahven parven tulkinta.

Kalaretken hinta on 50 euroa ja mahtuu mukaan viisi henkilöä per kurssi. Veneeseen omat vaatetukset ja kalastuslupa. Opettajalla on kalastusvälineet, mutta omia saa käyttää niin halutessaan.

Peter Lahti on tarjonnut kalastusopaspalveluita vuodesta 2003 lähtien ja hänet on valittu vuoden kalastusoppaaksi valittu vuonna 2013. Hänellä on lukuisia kilpailumeriittejä ja hänen oppejaan pääsee seuraamaan myös videoilta ja alan lehdistä. Tänä vuonna hän voitti heittokalastuksen SM-pronssia.

Mukaan pääsee ilmoittatumalla Järvilakeuden kansalaisopiston kotisivulla, josta löytyy myös lisätietoa. Kalastusviikonlopun järjestelyissä on yhteistyössä mukana Leader Aisaparin Kylille-hanke.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI