Soinin sivistyslautakunnan päätöksiä

0
Soinin kunnantalo

Sivistyslautakunnan päätöksiä kokouksesta 21.9.

Soinin kunnassa toimii lukuvuoden 2022-2023 maksuton musiikkileikkikoulu yhteistyössä Alajärven musiikkiopiston kanssa. Lautakunta hyväksyi esitetyn kustannusarvion ja viiden ryhmän ostamisen soinilaisille lapsille. Myös kotona hoidettavat varhaiskasvatusikäiset olisivat voineet muskareihin osallistua, mutta ilmoittautumisaikana ei ilmentynyt yhtään innokasta. Maksuttoman muskarin kustannukset katetaan ainakin osittain saaduista hankerahoista.

Koulukuljetuksiin ei hyväksytty anottua korotusta. Perusteluna tähän on useamman kunnan yhteinen hankintaprosessi ja yhteinen linja sopimusmuutoksissa, josta yksittäinen kunta ei voi poiketa. Aiheeseen palataan, mikäli yhteisesti muutokset ovat mahdollisia.

Varhaiskasvatusmaksut peritään 1.10.2022 alkaen varatun hoidon perusteella. Aiemmin maksu on peritty toteutuneiden hoitopäivien mukaisesti. Nämä maksut tarkoittavat ulkopaikkakuntalaisten hoidon laskutusta.

Ulkoliikuntapaikkojen valaistusta pyritään muuttamaan energiatehokkaammaksi. Etsitään mahdollisuutta muuttaa valaistus led-valoihin, sekä selvitellään mahdollisuutta valaistukseen käyttäjätarpeen mukaan.  Tämä tarkoittaa sitä, että liikuntapaikoilla olisi valokatkaisija, joka esimerkiksi sytyttäisi valot tunnin ajaksi. Asia on selvittelyssä. Pururadan ja Koskenvuoren kuntoportaiden valot syttyvät nyt hämäräkytkimellä ja sammuvat klo 22.00.

Lautakunnalle informoitiin myös tulevasta Drive in –elokuvaillasta, joka järjestetään perjantaina 7.10.2022. Lisätietoa aiheesta löytyy Soinin kunnan sosiaalisen median kanavista. Lisäksi tiedotettiin siitä, että vanhat, magneettijuovaiset kuntasali/ uintikortit poistuvat käytöstä 1.11.2022 alkaen. Jatkossa kuntosalikortteja pystyy lataamaan myös kirjastossa.

Sivistyslautakunnan ilta jatkui talousarvioseminaarilla, missä käytiin alustavasti läpi tulevaa vuotta 2023 sivistystoimen osalta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI