VÄRIEN VUOSIKYMMENET – VILLA VÄINÖLÄSSÄ

0
Svetlana-Memoeva-Matkustaminen-on-helppoa-2024-akryyli-kankaalle.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston näyttely Villa Väinölässä 16.4-10.5.2024

Elina Penninkangas_Asete-lma-03-Pehtoori.

Villa Väinölän tuoreimmassa näyttelyssä seinät täyttyvät väreistä ja nostalgiasta. Maalauksista löytyy tutun oloisia muotoja, esineitä ja kuoseja – värimaailmoja eri vuosikymmeniltä. Asetelmien esineitä on metsästetty niin ohjaajan kuin kurssin opiskelijoidenkin komeroista ja kellareista.

Värien vuorovaikutus – kurssin aikana oppilaat maalasivat useita asetelmia, joiden avulla opeteltiin värien murtamista ja taittamista omaan havaintoon perustuen. Kurssilla keskityttiin värin tutkimiseen. Oppilaat pohtivat miten maalaukseen valitut värisävyt vaikuttavat toisiinsa, korostavat tai kumoavat ja miten värin lämpötila muuttaa teoksen tunnelmaa ja syvyysvaikutelmaa.

 

Elina-Matila-Taiteilijan-aamupala-2023-akryyli-paperille-A3.

Ensimmäisenä kurssitehtävänä maalattiin valkoinen asetelma valkoisella taustalla. Tämän jälkeen opiskelijat maalasivat kolme asetelmaa, joiden lähtökohtana olivat 50-, 60- ja 70- luvun esineet ja värimaailmat. Akryyli- ja öljyvärimaalausten lisäksi näyttelyssä on esillä grafiikan kohopainotekniikalla tehtyjä monotypiavedoksia paperille.

Opettajana Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Värien vuorovaikutus-kurssilla on toiminut taiteilija  Elina Försti ja kurssi on jatkumoa edellisen vuoden Värillä on väliä – ryhmälle. Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston VÄRIEN VUOSIKYMMENET- näyttely on avoinna Villa Väinölässä Alajärvellä 16.4.-10.5.2024, ti-pe klo 13-17. Avajaisia vietetään perjantaina 19.4. klo 18.00. Tervetuloa!

 

  

JÄTÄ KOMMENTTI