Veteraaniautojen Virrat- tapahtuma keräsi alan harrastajia laajalti

0
Jari Isokivijärvi lähettämässä matkalle ensimmäistä autoa, Markku Rämön omistamaa Austin A40 Devon ,vuosimallia 1950. (JR)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Järjestyksessään kahdeksanteen Veteraaniautojen Virrat-tapahtumaan osallistui lauantaina kolmisenkymmentä ajoneuvoa. Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry:n puheenjohtaja Jari Isokivijärvi kertoo, että periaatteessa tapahtuma olisi ollut jo yhdeksäs, mutta viime vuotinen jouduttiin perumaan koronan takia.

– Mobilistien toiveena on, että ainakin kymmenen tapahtumaa tultaisiin järjestämään. Tällä kertaa osaanottajamäärä jäi aikaisempia kertoja pienemmäksi. Edellisinä vuosina autojen määrä on ollut 50-60. Nyt ennakkoilmoittautui 34 osaanottajaa, joista kaksi vielä perui tulonsa. Jos, joitakin halukkaita vielä ilmaantuu, ajavat he muiden perässä.
– Veteraaniautojen Virrat-tapahtumaan on järjestetty tavalla, jossa reitit ovat kulkeneet niin, että kaikkien lähikuntien kunnanjohtajien ja kaupunginjohtajien kanssa on oltu tekemisissä. Tällä kertaa kaukaisin osallistuja tuli Kouvolasta. Muut kaukaisimmat kolkat, joista on tänne lähetty, ovat Vaasa, Tampereen seutu ja Jyväskylä. Vanhin ajotapahtumassa ollut auto on vuodelta 1926,  avaa Jari Isokivijärvi.

Runsaslukuinen yleisö oli lähtenyt ihailemaan vanhoja autoja Wanhantehtaan pihalle. (JR)

– Tapahtumassa korostuu yhteisöllisyys, joka ei tietenkään sovi tähän korona-aikaan. Jutellaan ja vaihdetaan kuulumisia. Tänä vuonna ei ole eri ryhmiä autoille ja ei myöskään palkitsemisia. Tällä kertaa viedään tapahtuma läpi cruising-meiningillä eli ajetaan peräkkäin. Lähtö tapahtuu Virtain Killinkoskelta ja päättyy  Pohjaslahteen. Ajomatkaa kertyy runsaat 110 kilometriä, selvittää Jari Isokivijärvi.

Tapahtuman järjestelyistä on Mäntän päässä vastannut Jukka Ihalainen.
Ensimmäisenä henkilöautoista lähti matkalle keuruulaisen Markku Rämön omistama Austin A40 Devon, vuosimallia 1950.

– Autolla on hyvä historia. Sillä on ajettu 1950-1958. Sen jälkeen seisonut 59 vuotta. Nyt ollut liikenteessä neljä vuotta. Ulkonäkö on jätetty sellaiseksi, mitä se oli 1958. Tekniikka vaan on laitettu kuntoon, kertoo ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuva Markku Rämö.

Virtolainen Timo Leppänen odottaa lähtövuoroaan 1989-vuosimallisellaan Nissan Sunny 1,4:llä. (JR)

Virtolainen Timo Leppänen osallistui tapahtumaan omistamallaan Nissan Sunny 1,4 autollaan, jonka vuosimalli on 1989.

– Lähin mukaan tapahtumaan, kun olen alaa harrastanut koko ikäni. Auto on ollut museorekisterissä viime kesästä lähtien. Olen alkuperäinen omistaja ja olen pitänyt ajokista hyvää huolta, jonka voi päätellä auton ulkonäöstä. Olen aikaisemminkin osallistunut muutamiin tapahtumiin ja työskennellyt myös toimitsijana, kertoo Timo Leppänen.-jr

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI