Keskustan Ähtärin kuntayhdistys: Eurovaaleissa päätetään maaseudun tulevaisuudesta

0

Keskustan Ähtärin kuntayhdistys kokoontui sääntömääräiseen vuosikokoukseen Hotelli Mesikämmeneen torstaina 2.5.2024.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten vuoden 2023 toimintakertomus ja tilinpäätös. Viime vuosi oli keskustan toiminnan osalta vilkas. Eduskuntavaalit olivat suurin tapahtuma. Vaalien tavoite saavutettiin ja paikkakunnan oma kansanedustaja Mikko Savola saatiin jatkamaan työtä neljännelle vaalikaudelle.

Kuntayhdistys valitsi puoluekokousedustajat seuraavaan, Jyväskylässä kesäkuussa pidettävään puoluekokoukseen. Ähtäriä kokouksessa edustavat Johanna Kankaanpää, Kalle Katvala ja Helena Salokangas. Heidän varaedustajikseen valittiin Olavi Isoaho, Kauko Kantola ja Katriina Savola.

Keskustaväki Ähtärissä valmistautuu kolmiin keskeisiin vaaleihin: Eurovaaleihin, aluevaaleihin ja kuntavaaleihin. Eurovaaleissa kuntayhdistys painottaa äänestämisen tärkeyttä. Maaseudun kannalta keskeisistä kysymyksistä päätetään Euroopan parlamentissa. 

  • Tulevalla eurovaalikaudella keskiössä on niin huoltovarmuus, turvallisuus, maatalous, aluepolitiikka kuin metsien kestävän käytön varmistaminen. Keskustalaiset europarlamentaarikot ovat määrätietoisesti puolustaneet Suomen etua EU:n päätöksen teossa. Siksi jokainen keskustalle annettu ääni on ääni maaseudun tulevaisuuden puolesta, linjaa kuntayhdistyksen puheenjohtaja Johanna Kankaanpää.

Kuntayhdistys päätti vaalitoimikunnan perustamisesta alue- ja kuntavaaleja varten. Ryhmää johtaa kuntayhdistyksen vaalipäällikkö Mikko Annala ja sen jäseniä ovat Johanna Kankaanpää, Kauko Kantola, Juho Kujansuu, Irma Kuoppala, Helena Salokangas ja Mikko Savola

  • Tavoitteena ensi vuonna pidettäviin vaaleihin on kerätä täysi 40 henkilön lista. Ehdokkaaksi ja Ähtärin asioista päättämään pääsee lähtemällä ehdokkaaksi. Asioihin voi vaikuttaa osallistumalla vaaleihin ja keskustan toimintaan, Mikko Annala sanoo.

Kuntayhdistyksen kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen ja eduskunnan terveiset kertoi etäyhteydellä kansanedustaja Mikko Savola. Lisäksi kokouksessa päätettiin valita keväällä poisnukkuneen Ilkka Kajanderin tilalle Ähtärin kaupunginhallituksen jäseneksi Tapio Makkonen. Makkonen toimi aikaisemmin Antero Lamminahon varajäsenenä. Lamminahon varajäseneksi kaupunginhallitukseen kokous valitsi Mikko Savolan.



JÄTÄ KOMMENTTI