Virtain osallistuvan budjetoinnin 2023 ehdotukset äänestykseen – 36 ehdotusta jätettiin kaupungin toiminnan kehittämiseksi

0
Muun muassa Rantapuiston kasvistailaukseen pitäisi satsata (Kuva: Jarkko Ruohola)

Jarkko Ruohola /J-Pnews

VIRRAT

Virtain kaupungin osallistuvan budjetoinnin 2023 ehdotukset ovat nyt edenneet äänestysvaiheeseen. Kaikkiaan jätettiin 36 hyvää ehdotusta.

Ehdotuksista jouduttiin karsimaan äänestysvaihetta ajatellen ne ehdotukset, jotka eivät vastanneet annettuihin tavoitteisiin (laaja osallisuus), kuuluvat isompaan jo suunnitteilla olevaan kokonaisuuteen ja ovat mahdottomia toteuttaa käytettävissä olevalla 20.000 euron määrärahalla tai aiheuttavat jatkuvaa kulua tai henkilöstön palkkaamista.
Osa jätetyistä suunnitelmista ovat sellaisia, että ne eivät ole kaupungin toimivallassa, vaan ulottuvat muun viranomaisen tai yksityisen toimivaltaan. Jotkut ehdotukset viedään eteenpäin kunnan normaalin toiminnan puitteissa.

Äänestykseen etenivät:

1. Liikuntahallin etupihan kunnostaminen.
2. Rantapuiston kasvistailaus (uusien puiden ja pensaiden istutus.
3. Leikkipuisto Killinkosken Wanhan tehtaan alueelle.
4.Kaupungin viheralueiden siistiminen.
5.Bussipysäkkien ja penkkien ajantasaistaminen ja kunnostaminen. 6.Harrastusten järjestäminen lapsille, nuorille ja perheille.
7. Liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen yli 65 vuotiaille.
8. Hyvinvointipuiston laajennus-taiteesta voimaa arkeen (Rantapuiston, taiteen ja liikunnan yhdistäminen).
9. Puolukkatien leikkipuiston parantaminen. 10. Uimahallikuljetusvuorojen lisääminen.
11. Kirjastolle pyöräkatos.
12. Matonpesupaikan kunnostaminen.
13 Kiertoliittymän maisemointi ja elävöittäminen.
14. Keskustaan mainostaulu/valotaulu kaupungin ja muiden yhteisöjen tapahtumille.
15. Esiintymislava torille.
16. Korjauksia Perinnekylän kiinteistöihin ja ympäristöön.
Jos voittava ehdotus vie kokko potin, ei muita toteuteta. Jos voittaja vie osan, esimerkiksi puolet määrärahasta, voidaan silloin myös loppu määrärahasta käyttää pienemmän ehdotuksen toteutukseen. Äänestyksen voittaneiden käytännön toteuttamisen muodoista ja yksityiskohdista päättää Virtain kaupunki.

Äänestysaika on 11.5.-31.5.2023.

Äänestää voivat tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat virtolaiset. Yksi henkilö voi äänestää kerran. Äänestämään pääsee kaupungin nettisivujen kautta linkistä löytyvällä nettilomakkeella. Paikanpäällä voi äänestää myös kirjastossa ja kaupungintalon infossa.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI