SUPERPESIS | Videohaasto-oikeus laajenee Superpesiksessä kaikkiin päälähetyksinä tuotettaviin otteluihin

0
Tuomarin näkemys.....PIIP...PIIP (Kuva: Jukka Ketonen)

Pesäpalloliitto on päättänyt vuoropuhelussa Superpesis-seurojen ja -tuomareiden kanssa laajentaa joukkueiden videohaasto-oikeutta. Pelituomarilla on myös itsenäisesti oikeus tarkastaa videolta ottelun kulun kannalta merkittävä tilanne, jossa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua. Haasto-oikeus ja videotarkastukset ovat käytössä päälähetyksenä tuotettavissa Superpesisotteluissa.

Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta yhden kerran ottelun aikana. Jos tuomio ei muutu haaston seurauksena, joukkue menettää haasto-oikeutensa ja käyttämättömän aikalisänsä.

Pelinjohtajan tulee ilmoittaa haastamisesta välittömästi kotipesäkilvan jälkeen siirretty ratkaisu -merkillä. Pelituomari hyväksyy haaston näyttämällä ruutu-merkkiä tai hylkäämällä sen, jos kyse ei ole näkemysratkaisusta.

– Tekniikan hyödyntäminen merkittävimmissä tilanteissa palvelee peliä, mutta samalla ottelun dynaamisesta etenemisestä halutaan pitää kiinni. Keräämme kokemukset haasto-oikeuden käyttämisestä ja reagoimme tarvittaessa, jos sitä ei käytettäisi säännön hengen mukaisesti, Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka toteaa.

Haasto-oikeus on ensimmäistä kertaa käytössä Ruudun päälähetyksessä tulevana Supermaanantaina 22.5. Naisten Superpesisottelussa kohtaavat silloin Fera Raumalta ja Jyväskylän Kirittäret. Pelinjohtajilla ei ole haasto-oikeutta päälähetyksinä tuotettavissa Ykköspesisotteluissa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI