Virtain Perinnekylään tulossa ”elämyksellinen taidepolku”

0
Virtain Taideyhdistys ry:n puheenjohtaja, kulttuurisihteeri Päivi Ylimys (vas.) kertomassa "Elämyksellisen taidepolku Virtain Perinnekylään"-hankkeeseen liittyvistä asioista paikalle saapuneille virtolaisille taiteilijoille.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Taideyhdistys ry on saanut rahoituksen Poko ry:n kautta haetulle ”Elämyksellinen taidepolku Virtain Perinnekylään” -hankkeelle. Perinnekylän alueelle toteutuvan elämyksellisen taidepolun pituus on noin kilometri.

Osa reitistä sijoittuu metsäpolulle ja osa reittiä on puolestaan esteetöntä kulkua. Virtain Taideyhdistyksen puheenjohtaja, kaupungin kulttuurisihteeri Päivi Ylimys kertoo, että hän on mielessään miettinyt toki kauan taidepolun toteuttamista Perinnekylään. -Aluksi taideyhdistyksemme piirissä ajattelimme, että polku toteutuisi Mikko Haapsalon toteuttaminen töiden kautta, jotka pitäisi olla näyttävimmin esillä ja jotka sijaitsevat hänen taidetalonsa, nykyisen Mikontalon ravintolan läheisyydessä. Sitten heräsi kysymys, jos näiden töiden osalta tehtäisiin jonkinlainen pieni taidepolku, niin eikö se voisi olla pidempikin eli virtolaisten taiteilijoiden aikaansaama polku. Metsäosuus on jo luonnostaan taide-elämys. Polun varrelle tulisi virtolaisten taiteilijoiden tekemiä uusia töitä.

-Kun töiden tekemisestä ja kiinnittämisestä koituu kuitenkin menoja, niin hain hankkeelle Poko ry:ltä rahoitusta ja heiltä saatiin heti myönteinen päätös. ELY-keskus kuten ennen rahoituspäätöksen hyväksymistä teki yhden kysymyksen, että jäävätkö työt sinne vai poistetaanko ne?. Kun vastasin heille, että työt jäävät paikoilleen, niin heiltäkin näytettiin vihreätä valoa hankkeelle. Taideyhdistyksen väki otti innolla vastaan uutisen hankkeen saamasta myönteisestä rahoituspäätöksestä.  Mukaan hankkeen toteuttamiseen on sitoutunut 12-15 virtolaista taiteilijaa, jotka tekevät ja luovuttavat polulle tekemänsä työt materiaalikuluja vastaan, avaa hankkeen lähtöasetelmia Päivi Ylimys.

– Ensi viikolla kokoonnumme ensimmäisen kerran yhteen suunnittelemaan ja toteuttamaan hanketta. Aluetta hallinoivan nuorisokeskus Marttisen toimitusjohtajalle Katariina Sallomyllä on toive, että kesäksi saataisiin homma alkuun, jotta turistikaudella olisi jotakin nähtävää ”elämyksellisen taidepolun” annista. Pokon puolesta on ehtona rahoituksen saamista varten, että taidepolkuhanke on valmis vuoden loppuun mennessä, valaisee hankkeen toteuttamisaikataulua Päivi Ylimys. -jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI