Yhdistykset yhteisessä palaverissa

0
Yhdistyksissä toimivia naisia ja miehiä oli runsaasti koolla NS:lla. Opetusneuvos Ritva Sorila vas.. Tautalla, seisoallaan puheenvuroa esittämässä Töysä-Seuran puheenjohtaja Tapani Ala-Mutka

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Töysä ja Alavus ovat olleet yhdistysten lukumäärässä ja toiminnassa aivan maakunnan kärkijoukossa. Vuosi-satojen saatossa on saatu, vapaaehtoisen toiminnalla paljon hyvää aikaan. Kehitetty oman asuinalueen kehitystä, hyvinvointia, harrastuksia ja viihtyvyttä.

Kun Töysä littyi Alavuteen vuosikymmen sitten, paikkakunnalla päättyi monen yhdistyksen toiminta. Useat töysäläiset yhdistykset ja seurat liittyivat yhteen, vastaavan toimialan alavutelaisiin vapaaehtooisiin toimijoihin. Näin tappahtui poikeuksetta ainakin poliittisille yhdistyksille, seurakunnalliselle ja kunnallisille toimialoille.

Monet yhdistykset ovat lopettaneet kokonaan toimintansa Töysässä. Tai ovat ”henkitoreissaan”. Mutta onneksemme edelleenkin on sellaisia henkilöitä jotka pitävät sinnikkkäästi yhdistyksiä hengissä entisen kunnan eri kylillä.

Tällaisestä toiminnasta saatiin hyvää todistettta, kun Töysä-Seuran sihteeri, opetusneuvos Ritva Sorila kutsui paikkakunnan yhdistys-ja seuratoimijat koolle nuorisoseuralle. Kollaa oli yli kymmenen eris yhdistyksen edustajaa, ja monta edelleen toimivan tahon edustus puuttuikin.

Osanottajia oli koolla runsaasti, monista eri yhdistyksistä. Ritvan johdolla kaikki halukkaat naiset-ja miehet saivat esitellä, edustamansa tahon toimintaa. Samalla oli hyvä tilaisuus, esittää mielipiteitään. Sekä myöskin toivomuksia ja ideita,yhteitoiminnan lisäämiseksi..

Paikalla olivat kapunigin edustajina, vastaamassa kysymyksiin, sekä antamassa tarpeelliia neuvojakin liikuntapäällikkö, hyvivoinnin- ja terveyden edistamisän vastuuhenkilö Leena Smolander.

– Virtaa yhdistystoimintaan Alavudella-hankkeen vataavana toiminut Sari Kuni kertoi, että hän on edelleen yhdistysten käytettävissä esimerkiksi hankeisiin liittyvän ”paperisotaan” liittyvissä toimenpiteissä.

-”Ottakaa vain rohkeasti yhteyttä, jos tarvitsette apua”,- kannusti Taidekeskus Harrin hoitajana toimiva Sari Kuni.

Illan aikana saivat yhdistysten edustajat paljon tietoa ja lisäintokin sekä ideoita . Monta toimintaa kehittävää ja helpottavaakin asiaa nousi esiin.

Puheenjohtaja toiminut Ritva Sorila vihjaiskin, että vastaavia yhteisiä tilaisuuksia kannattaa järjestää jatkossakin!

Kuva: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI