Ähtäri Zoo käynnisti 50v juhlavuoden 17.6.2022

0
Ähtäri Zoon isopandat viihtyvät hyvin Suomessa (Kuva: Zoo)

Ähtärin eläinpuiston puolivuosisatajuhlaan on nyt tasan vuosi. Tätä on odotettu, ja virstapylvästä halutaan juhlia pitkään ja kunnolla, siksi juhlavuoden tapahtumat käynnistetään jo nyt tasan vuosi ennen virallista vuosipäivää.

Ähtärin eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Eläinpuiston toiminta ja eläinlajit ovat muuttunut ja kehittyneet paljon viimeisten 50 vuoden aikana, mutta puiston tavoitteet ovat pysyneet pohjimmiltaan samoina: tarjota eläimilleen tilavat ja luonnolliset elinolosuhteet, lisätä eläinlajien ja luonnon tuntemusta sekä jakaa kasvatuksellista tietoa. Näin juhlavuonna tuodaan erityisesti esille myös suojeluhankkeita, joissa eläinpuisto on vuosien saatossa ollut mukana ja mihin edelleen osallistutaan, kuten MetsäpeuraLIFE ja kansainvälinen jättiläispandan suojeluhanke.

Työn alla on myös kattava digitaalinen historiikki, jossa tulee esille muun muassa silloisen Ähtärin kunnan johtajan Väinö Jaakolan vahva rooli eläinpuiston alussa, eläinpuiston kehitys ja toiminta sekä puiston merkitys elinkeinoelämälle Ähtärissä. Juhlavuoden kalenteria täydennetään erilaisilla tapahtumilla, ja julkaisemme syksyn tullen enemmän tietoa -pysy siis kuulolla!

Juhlavuosi polkaistaan tänään käyntiin julkistamalla virallinen logo sekä ensimmäinen valokuvakilpailu, johon voi osallistua Facebookissa. Lähes kaikilla meillä suomalaisilla on muistoja Ähtärin eläinpuistosta jo omasta lapsuudesta ja nuoruudesta ja haemmekin juuri niitä hetkiä vuosikymmenien takaa, joista julistamme arvontavoittajan elokuun 31.

Itse juhlavuoden huipentuma tapahtuu 17.6.2023.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI