Ähtärin uuden perusopetuksen koulun rakentaminen käynnistyy

0

Ähtärin kaupunginvaltuusto päätti 30.5.2022 pidetyssä kokouksessaan uuden perusopetuksen koulun urakoitsijasta ja lisämäärärahasta. Urakoitsijaksi valittiin YIT Suomi Oy. Koulun urakkahinnaksi muodostuu n. 13,4 miljoonaa euroa.

Uusi Otson yhtenäiskoulu on kooltaan n. 4 700 brm2 ja se on mitoitettu 420 oppilaalle. Se nousee Ähtärin keskustan tuntumaan samalle tontille kuin vastikään purettu Otsonkoulu. Urakka käynnistyy heinä – elokuun vaihteessa entisen ammattikoulun asuntolan purkutöillä, ja rakentamaan päästään syys-lokakuussa. Oppimisympäristön kalustaminen aloitetaan keväällä 2024.

 Koulu rakennetaan KVR-urakkana, mikä merkitsee, että pääurakoitsija huolehtii kokonaisuudessaan rakennuskohteen toteuttamisesta. KVR-urakka sisältää tilojen rakentamisen lisäksi muun muassa vanhan asuntolan purkamisen, valmistuskeittiön laitteiston, teknisen käsityön koneet ja aurinkopaneelijärjestelmän.

Eija Kuoppa-aho

Uutta koulua on suunniteltu tiiviisti yhteistyössä käyttäjien kanssa. Perusopetuksen oppimisympäristön rakentamisen ohjausryhmää vetävä sivistys- ja henkilöstöjohtaja Eija Kuoppa-aho iloitsee, että pitkään valmistellussa kouluhankkeessa päästään vihdoin tositoimiin: − Syyslukukaudelle 2024 valmistuva uusi koulu kokoaa lapset yhteen hajallaan olevista väistötiloista. Uuden koulun muuntojoustavat tilat tarjoavat myös erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa opetussuunnitelmaa, ja hyödyntää opetusmenetelmiä huomioiden jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet. Uuden koulun myötä saadaan keskittyä koulun ja opetuksen kehittämiseen.

Otsonkoulun rehtori Marika Pienimäki sanoo, että uuden koulun myötä oppilaat ja henkilökunta saavat varta vasten heille suunnitellut viihtyisät, terveelliset ja turvalliset tilat. – Opettajat odottavat kovasti sitä, että pääsevät uudessa koulussa suunnittelemaan, toteuttamaan ja tekemään yhteisopettajuutta sen eri muodoissa ja moninaisilla tavoilla. Voimme myös nykyistä paremmin hyödyntää teknologiaa opetuksessa, saamme oman liikuntasalin sekä nykyaikaiset taide- ja taitoaineiden luokat, listaa Pienimäki uuden koulun etuja.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI