Alajärven 4H:n vuosikokouksessa palkittiin aktiivisia nuoria

0

Alajärven 4H-yhdistys kokoontui 21.4.2022 yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen.

Vuosikokouksessa puheenjohtajana toimi Alajärven Yrittäjien Toni Harjula. Kokouksessa Alajärven 4H-yhdistys palkitsi toiminnassa aktiivisesti vuoden aikana mukana olleet nuoret. Viime vuonna aloittaneet uudet 4H-yrittäjät palkittiin Alajärven Yrittäjien lahjoittamilla stipendeillä.

Kerho-ohjaajastipendien saajat: Diana Ahvenlampi, Anton Averjanov, Anni Eronen, Konsta Hyvönen, Marika Keränen, Sara Korpela, Emilia Kujala, Luukas Latvala, Malla Ritala, Salla Sippola, Aaron Uusitupa ja Linnea Välisaari.

Aktiivisuusstipendien saajat: Janika Keränen, Ronja Kilponen, Joel Kärki, Tuomas Muukkonen, Osku Mäki, Markus Osala, Netta Puumala ja Joose Salo.

Alajärven Yrittäjien stipendien saajat uuden 4H-yrittäjät: Eeli Aninko (Traktoriurakointi E.Aninko), Saimi Hosionaho (Kaunis koti), Milia Kyrönlahti (Lapsenlikka Milia), Mikko Matintupa (Konekuski M.Matintupa), Milja Mäkiranta (Miljan Hoitopalvelu) ja Aaron Uusitupa (Uudentuvan IT).

Toiminta aktiivista ympäri vuoden

Alajärven 4H-yhdistyksen toiminta vuonna 2021 oli aktiivista. Yhdistyksellä on 282 nuorisojäsentä ja 42 aikuisjäsentä. Viikoittaisia 4H-kerhoja ja teemakerhoja oli 31 kpl ja kerhokäyntien määrä oli yhteensä 3532. Kerhotoiminnassa järjestettiin normaalin kerhotoiminnan lisäksi teemakerhoja Safkasankarit sekä Metsäsalapoliisit Alakylän koulun 1-2.luokkalaisille. Uutena toimintana oli nuorten työllistyminen ohjaajiksi kaupungin järjestämään kesäkerhoon kesä-heinäkuulla sekä syksyllä Harrastamisen Suomen mallin-kerhojen järjestäminen Alajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelissä.

4H-yrittäjiä oli vuonna 2021 11 henkilöä ja heidän yhteenlaskettu myyntitulo oli 10 100,55 €. Alajärven 4H-yhdistys työllisti vuonna 2021 yhteensä 48 nuorta (joista 13–17-vuotiaita oli 40) ja heille maksettiin palkkioita 15 632,69€. Nuoret työllistyivät kerhon- ja leirinohjaajina, tapahtuma-avustajina sekä kotipalvelu- ja pihatöissä.

Yhdistys järjesti vuoden 2021 aikana Ajokortti työelämään koulutuksen ja kerhonohjaajien koulutuksen sekä osallistui välkkäritoimintaan yläkoululla. Kannatusjäseniä vuonna 2021 olivat Metsänhoitoyhdistys Suomenselkä, Alajärven Sähkö Oy, Lehtimäen Sähkö Oy, Alajärven Osuuspankki, MTK Alajärvi, Lasse Tynjälä Oy ja Lehtimäen Yrittäjät.

Toiminta on aktiivista ympäri vuoden. Yhdistys on järjestänyt erilaisia kerho- ja teemapäiviä mm. LEGO-päivä, Kiinalainen kalligrafia-harrastekurssi ja kokkipäivä sekä osallistuntu kaupungin järjestämiin tapahtumiin. Metsäpäivä järjestettiin toukokuulla Ala- ja Ylikylän koulujen oppilaille useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kesällä alkoi LuontoOn-hanke, jonka puitteissa järjestettiin LuontoOn-kerho ja – leiri sekä Lapset ja Isovanhemmat


 

JÄTÄ KOMMENTTI