Alavudella luovutettiin mitaleja – Juhalle, Kimmolle ja Matille

0
Juha Toivola, Matti Saari ja Kimmo Toivola kuuntelemassa etupenkissä, Toni Juurakon kiitosanoja. Muina palkitsijoina Liisa Heinämäki ja Lasse Anttila.

iPentti Hautala/ J-Pnews
Alavus

Alavuden kaupunginvaltuuston helmikuun 21 päivän kokous käynnistettiin juhlavasti. Heti alkuun luovutettiin presidentin myöntämiä ansiomitaleja.

Ja vain parikymmentä minuuttia kestänyt asioiden käsittely päätettiin kakkukahveihin.

Kaupungin maankäyttöjohtaja Kimmo Toivola ja koulunjohtaja Matti J. Saari saivat Suomen Leijonien ritarikunnan ansioristit. Juha Toivola, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan kunniamitalin kultaristein.

Monipuolisesta ja vuosikymmeniä, tähän mennessä jatkuneesta toiminnasta, kaupungin ja yhteiskunnan hyväksi kiitosanat palkituille esitti valtuuston puheenjohtaja Toni Juurakko. Tonin kanssa kunniaa olivat jakamassa kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki ja kaupungin-hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Lasse Anttila.

Palkitsija Liisa Heinämäki ja Lasse Anttila sekä Toni Juurakko oik. Huomiota saaneista, lähinnä Juha Toivola, Matti Saari ja Kimmo Toivola.

Kiitospuheessaan Matti Saari muisteli hauskasti ja mielentoisen jännittävästi kokemuksia opettajan työstä Alavudella yli 30-vuoskymmenen ajalta.

Näin olympialaisten päättymisen aikaan urheilumiehenä Matti kertoi mm. kun aloitti opettajana Kaukolan koululla.

-Vaikka siitä on aikaa yli 30-vuotta, niin muistan sen vielä kuin eilisen päivän. Silloin hiihdettiin MM-kilpailuja Kannoin opettajan huoneesta oikein leposoffan itselleni, kun katseltiin TV:tä oppilaiden kanssa hiihtoja. Kuinka ollakaan koulutoimenjohtaja Arvo Sippola tupasti sisällä. Samalla hän huudahti; – Arvasinhan minä, että täällä katsotaan oppitunnilla hiihtoja-.

-Siinä tilanteessa minä todella pelästyin, että mitähän tästä ”oppitunnista” seuraa-. Pelästys nuorella opettajalla kuitenkin loppui lyhyeen, kun Arvo totesi. – Haenpas itsellenikin tuolin, että ei tarvitse seisoaltaan hiihtoa seurata”.

Arvo Sippola oli itsekin innokas liikuntaihminen. – Arvelinkin tuolloin, että hän mietti jo aamulla, töihin virastoonsa saavuttuaan, missä koululla katsottaisiin varmemmin MM-hiihtoja. Valitsi tietoisesti Kaukolan ja näin sai katsoa kanssamme jännittäviä MM-hiihtoja, todellisessa hiihtokylän koulussa, muisteli Matti Saari.

Varsinaisessa kokouksessa päätettiin ilman puheenvuoroja: Saarijärven asemakaavan muutos ja Lasipelto II asemakaava. Ehkäisevän päihdetyön alueellinen suunnitelma vuosiksi 2022-2027.

Tarkastuslautakuntaan valittiin kaksi uutta varajäsentä, kun aikeisemmin valitut todettiin esteellisiksi kaupunginhallituksen varajäseninä.

VKK:n valtuutettu Ilkka Tiainen teki valtuustoaloitteen tiekarhun käytön tarpeellisuudesta kulkuteiden kunnollisen hoitoon. Aloitteen teki Ilkka myöskin Harrin uimalan lisävarustuksen tarpeesta.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI