Erilainen Museo – Suomen metsästysmuseo

0
Metsästäjät

Suomen Metsästysmuseon näyttelyvuosi tarjoaa hattuja, luontokuvia ja Erämessujen juhlaa

Suomen Metsästysmuseossa on vuonna 2022 esillä seitsemän vaihtuvaa näyttelyä sekä joitakin pienempiä esittelyjä. Maritta Meckelborgin taidenäyttely Pohjolan salo jatkuu tammikuun 9. päivään asti, jonka jälkeen museo jää lyhyelle huoltotauolle. Kevätkauden avaa museon omaa tuotantoa oleva näyttely Hattu jahtiin – metsästäjien päähineitä. Pieni ja ehkä äkkiseltään yhdentekevältä tuntuva vaatekappale on eränkävijälle hyvinkin tärkeä. Se on välttämättömyys lämpimänä pysymiselle, oleellinen osa sateelta tai auringolta suojautumisessa, pakollinen varuste hirvieläinjahdissa ja toisaalta käyttäjänsä näköinen. Hattu todella kertoo kantajastaan.

Tulevana kesänä Riihimäellä järjestetään jälleen Kansainväliset Erämessut. Ensimmäisen kerran tapahtuma pystytettiin vuonna 1971, ja 50-vuotisjuhlan kunniaksi messut saavat oman juhlanäyttelyn Metsästysmuseolle. Erämessujen trofeenäyttelyn parhaimmisto saapuu myös museolle Erämessuviikonlopun jälkeen. Kansainväliset Erämessut 50 vuotta on esillä Metsästysmuseolla 19.5.–25.9. välisenä aikana.

Perinteiseen tapaan kesäkaudella Metsästysmuseon puisto täyttyy jälleen taiteesta ja puukonvalmistuksen suomenmestaruuskilpailun palkitut puukot tulevat myös museolle näytille. Syksy taas on luontokuvien juhlaa, kun pitkän linjan erämiehen ja luontokuvaajan, Kyösti Sorsan kuvista koottu näyttely tuo monipuolisen kattauksen Suomen luonnon eläimiä museon sisätiloihin. Luonnon ihmeiden ihastelu saa jatkoa, kun Vuoden 2021 palkitut luontokuvat saapuvat museolle lokakuussa.

Tapahtumia pyritään järjestämään Metsästysmuseolla normaalisti, mutta tautilanteen vaihtelevuus voi aiheuttaa muutoksia tapahtumakalenteriin. Ajantasaiset tiedot löytyvät museon verkkosivuilta osoitteessa www.metsastysmuseo.fi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI