Helle ei haitannut skeittaajia Virroilla

0

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virroilla järjestettiin kaksipäiväinen skateleiri lapsille ja nuorille. Lajin saloihin tutustui kumpanakin päivänä 15 innokasta osallistujaa.

Neljätuntisen leiripäivän aikana otettiin irti kaikki, mitä itse skeittaamiseen kuuluu turvallisuudesta, tempuista ja käyttäytymisestä lähtien.  Välillä toki vilvoiteltiin vedellä ja muistettiin juomapuolikin. Virtain kunnallisen nuorisotyön koordinaattori  Mira Marski kertoo, että leiritapahtuma järjestettiin yhteistyössä kaupungin liikunta-ja nuorisotoimen, liikkuva koulun ja 4H-yhdistyksen kanssa.

– Vastaava leiri oli aikomus järjestää viime kesänä, mutta korona sotki suunnitelmat. Skateleirin järjestäminen on helppoa, kun tarjolla upeat puitteet. Keväällä järjestettiin koululaisille koko päivän skatetapahtuma yhteistyössä koulun ja nuorisotoimen kanssa.  Toivottavasti jatkoa seuraa yhteistyötä ajatellen ja mitä sitten lapset ja nuoret toivovatkin.

Leirin toisena ohjaajana toiminut, Pinna Skateboardingin ry:n toiminnanjohtaja Wili Hämäläinen kehuu leiriläisten innostusta lajia kohtaan.

– Neljän tunnin keskityttiin pelkästään skeittiin liittyviin asioihin.

Helle ei haitannut skeittaajia Virroilla

Oheisohjelmaa ei nyt ollut aikataulusta johtuen.

– Tärkeintä oli kertoa osallistujile, miten skateparkkia voidaan hyödyntää. Täällä on ollut jotakin hämmennystä skatealueella, ettei tänne ole uskaltanut tulla. Leirillä pyrimme siihen, että paikasta tehdään turvallinen harrastusympäristö.

– Olemme lähteneet liikkelle ihan nollasta. Osa on skeitannut aikaisemmin, osa ei ole lainkaan.  Skeittaaminen kehittää lasta ja nuorta monipuolisesti. Fyysisesti ajatellen, se on hyvin monipuolinen urheilulaji. Se kehittää koordinaatiokykyä, voimaa, tasapainoa ja kestävyyttä. Se on kunnon urheilulaji, korostaa Wili Hämäläinen.

– Kun ajattelee henkistä kasvua lapsen ja nuoren näkökulmasta, tästä lajista he saavat onnistumisen ”fiiliksiä”.  Tätä skeittaus on parhaimmillaan, kun harjoittelee temppua ja saa sen sitten onnistumaan. Se on paras tunne maailmassa, uskoo vakaasti Wili Hämäläinen.-jr

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI