HP ja Jarppi sun puolella!

0
Kuvassa: (tak. vas.) Ulla Aninko-Rajala, Sini Kirvesmäki, Mikko Ketola ja Sonja Orrenmaa. (ed. vas.) Juhana Mäkitöyli, Katariina Kanninen ja Merja Kallio.

Uudella M-talolla järjestetään tiistaina 12.4. klo 9–15 maksutonYhdessä sun puolella – Mielen terveydeksi -tapahtuma. Tapahtuman juontavat Duudsoneista tutut Hannu-Pekka ”HP” Parviainen ja Jarno ”Jarppi” Leppälä.

Ihmisläheinen tapahtuma tuo yhteen aitoja kohtaamisia ja esimerkkejä elävästä elämästä.

Duudsonien luennon lisäksi tapahtumassa kuullaan kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja. Päivän aikana omaa toimintaansa esittelevät sairaanhoitopiirin lisäksi myös kahdeksan eri mielenterveys- ja päihdejärjestöä.

Tapahtuman järjestäjät, projektityöntekijät Sini Kirvesmäki ja Ulla Aninko-Rajala kertovat, että mukana on kolme taustoiltaan hyvin erilaista kokemusasiantuntijaa. Yksi heistä on vuodesta 2019 kokemusasiantuntijana toiminut Katariina Kanninen.

– Oma aiheeni on kohtaaminen, se, miten ollaan ihminen toiselle ihmiselle. Olen entinen narkkari ja asunnoton, mutta ei ihminen ole aina sitä, mitä on joskus ollut. Kaikki me kasvetaan ja kehitytään, Kanninen pohtii.

Juhana Mäkitöyli puolestaan kertoo kokemuksistaan erityislapsen isänä, ja siitä, miten vaikeistakin elämäntilanteista voi jatkaa kohti valoa. Hän on toiminut kokemusasiantuntijana vuodesta 2020.

Yhdessä sun puolella – Mielen terveydeksi -tapahtuma järjestetään tiiviissä yhteistyössä mielenterveys- ja päihdejärjestöjen kanssa.

– Sairaanhoitopiiri haluaa olla tasaveroinen kumppani yhdistysten rinnalla. Jokainen kantaa kortensa mielenterveystyön kekoon. Samalla asialla ollaan, nyt tapahtumassa myös saman katon alla, Kirvesmäki ja Aninko-Rajala summaavat.

Yksi tapahtumapäivään osallistuvista järjestöistä on Olkkari – Kokemus- ja vertaistoimijat ry.

– Yhdistykset, kohtaamispaikat ja erilaiset yhteisöt tarjoavat linkkejä kiinnittyä yhteiskuntaan. Meille ei tarvita lähetteitä, Sonja Orrenmaa ja Merja Kallio Olkkarista täydentävät.

Myös sairaanhoitopiirin psykiatrian toiminta-alueen vs. ylihoitaja Mikko Ketola näkee yhdistysten kanssa tehtävän yhteistyön tärkeänä.

– M-talon palvelut ovat yksi askel kuntoutumisen polulla. Tärkeää on, että potilas voisi löytää jalansijaa elämässään jo hoidon aikana. Siinä järjestösektorilla on merkittävä tehtävä. Saumattomasta yhteistyöstä hyötyy eniten asiakas, mutta myös ammattilainen.

Maksuttomaan Yhdessä sun puolella – Mielen terveydeksi -tapahtumaan voi osallistua oman aikataulun mukaisesti paikan päällä M-talon Atriumissa. Tapahtumaa voi myös seurata livelähetyksenä striimin kautta. Livelähetyksen linkki, lisätietoja ja päivän aikataulut osoitteesta: www.epshp.fi/voimaa

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI