LUKIJAVIDEO | Ahma oleilee nykyisin myös seutukuntamme luonnossa – nallukat sai nimet

0
Ahma on Suomessa kokonaan rahoitettu suurpetoeläin (Arkistokuva)

Aikaisemmin julkaisemamme videoklipin, karhuemon pentuineen liikuskelemassa, Lappajärven-Evijärven rajamaastossa Koirasaaressa saa nyt jatkoa. ”Tutulla” haaskapaikalla on useamman yllätykseksi vieraillut, Janne Kuivasniemen riistavideokameratietojen mukaan, viime huhtikuussa ihka aito ahma.

Suurpetoeläimiimme karhun ja suden tavoin kuuluva ahma (gulo gulo) on kotimaisen eläimistömme suurin näätäeläin. Suden ja karhun tavoin ahma ei aktiivisesti saalista, vaan se etsii lähinnä armottomana petona ja tappajana tunnetun suden jälkeensä jättämiä haaskoja. Näätäeläimien tavoin ahma etsii luonnosta ruokansa, eikä ole aktiivinen ruoan saalistaja. Toisaalta on ahman todettu käyneen peurojen ja porojenkin kimppuun.

Lukijamme videoklippi on taltioitu tämän vuoden huhtikuussa Lappajärven ja Evijärven rajaseudulla, jossa se ”merkautti” itsensä paikalla käyneeksi (Millä tavalla? Katso video.)

NALLEVIDEO (Klikkaa ja katso)

Julkaisumme vapaasti luonnossa liikkuvasta, talviunilta heränneestä, karhuemosta kahden nuoren pentunsa kanssa herätti laajasti mielenkiintoa verkkolehtemme palvelussa. Otamme mielellämme julkaistavaksi videoita ja kuvia laajalta levikkialueeltamme NELJÄSSÄ eri maakunnassa!

Toivoimme myös nimiehdotuksia Janne Kuivasniemen aidosti veikeässä videossa esiintyville LAIKKU-emon nallukoille.

Tea Ojanperä  ehdotti neljää eri nimeä, joista toimituksen raati valitsi nimiksi sukupuolineutraalit vaihtoehdot:

EVI ja TARVO

Nimet viittaavaat sopivasti myös molempiin alueemme naapurikuntiin.

Kiitos kaikille nimiä ehdottaneille!

 VIDEO 

Ahman vierailu Koirasaaressa (Video: Janne Kuivasniemi)


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI