Metsästäjien juhlaperinteen keruu käynnistyy

0
Peijaiset Kuva- (Suomen Metsästysmuseon kuva-arkisto)

Metsästysmuseo ottaa vastaan muistoja ja materiaalia peijaisista ja muista metsästäjien juhlista.

Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Metsästäjäliitto järjestävät suomalaisen metsästysjuhlaperinteen muistitiedon keruun 21.7.–31.12.2021 välisenä aikana. Metsästäjien juhlamuistoja ei ole aiemmin kerätty varta vasten suunnatulla keruulla.

Suomalaisilla metsästäjillä on omat juhlansa:

Peijaiset, metsästysseurojen juhlat, juhlajahdit ja monenlaiset omat pienet ja suuret juhlatapahtumat. Peijaisista, joita  metsästysseurat alkoivat 1950-luvulla järjestää jäsenilleen ja maanomistajille, kehittyi tärkeä osa suomalaista juhlaperinnettä ja erävuoden kiertoa. Useimmat Suomen noin   4 000 metsästysseurasta juhlivat tasavuosien täyttymistä ja moni viettää juhlia vuosittain.

– Peijaiset ovat edelleen monilla alueilla vuoden merkittävin tapahtuma, joka kokoaa kyläyhteisön jäsenet samaan tilaisuuteen, toteaa keruun suojelija, eräneuvos Juha K. Kairikko.

Keruu on kaikille metsästäjille ja metsästysseuroille avoin. Ei tarvitse olla myöskään metsästäjä vastatakseen keruuseen, onhan kaikilla peijaisiin ja juhliin osallistuneilla muistonsa.

Keruu kuuluu osana 100 vuotta täyttävän Suomen Metsästäjäliiton juhlavuoden tapahtumiin.

Keruussa tavoitellaan kirjoitettuja muisteluita, kuvia, videoita, äänitteitä, ohjelmalehtisiä, puheita, tai vaikka juhlalaulujen sanoituksia. Tarkemmat tiedot keruusta ja ohjeet materiaalin toimittamiseen löytyvät Suomen Metsästysmuseon sekä Suomen Metsästäjäliiton verkkosivuilta www.metsastysmuseo.fi, www.metsastajaliitto.fi.


JÄTÄ KOMMENTTI