KOLUMNI | MIKSI ME TEHDÄÄN TIETOISESTI JO NELJÄTTÄ TAUTIAALTOA?

3
(Arkistokuva /Pentti Hautala)
Toimittaja Pentti Hautala

PENTTI HAUTALA/ Alavus, Töysä

Suomen Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen johtaja Mika Salminen totesi televisiossa, että Suomessa ollaan nyt jo neljännessä korona-aallossa.

Salminen totesi tämän, kun tiistain tartuntaluvut olivat 461 ja keskiviikkona 463. Parisen viikko siten   tartunnat olivat jo reilusti alle sadan. -Ja tartunnat ovat nousseet rajoituksia vähennettäessä, vaikka rokotuksetkin ovat lisääntyneet.

Suomen johtavat terveysviranomaiset, hallitus ja ennen kaikkea me suomalaiset olemme viime kuukausina torjuneet jo kolme koronavirusaaltoa onnistuneesti. Kuolleita ja sairastuneita on ollut muihin maihin verrattaessa vähän.

Itsekuri ja suojelutahto on ollut esimerkillistä vain aika-ajoin Suomessa. Mutta nytkin pitää ihmetellä, mihin kolmen edellisen aallon opetukset- ja niistä karttuneet kokemukset ovat kadonneet. Päättäjien ja kansalaisten olisi pitänyt paremmin ottaa opiksi ainakin siitä, että aina rajoituksia liikaa lopetettaessa ovat tartunnat roimasti aina lisääntyneet.

Kun tautitilanne on saatu rajoituksin ja suosituksin hyväksi niin ne ovat päätöksillä ja varomattomalla käytöksellä mitätöity. Näin on toimittu siitäkin huolimatta, että tiedostetaan myöskin naapurimaissamme ja muulla maailmassa taudin riehuvan lisääntyvällä teholla.

Viime päivinä on Suomessakin koronatartunnat lisääntyneet taas huolestuttavasti. Tämä ei ole mikään yllätys, kun ihmisiä matkailee ulkomailla sekä tungeksii kilpailuissa, konserteissa, ravintoissa, juhlissa, huvipuistoissa ja ostoskeskuksissa jne.

Ja mitä tekevät nyt suomalaiset terveysviranomaiset ja hallitus? He pähkäilevät hulvatonta menoa ja neljännen tautiaallon kehittymistä.

Koronan koettelemuksissa selvittäessä on mielenkiintoista tarkkailla monia asioita. – Esimerkiksi sitä, että opitaanko koronasta mitään pysyvästi? Huomataanko se, että lentoliikennettä ja muuta kerskakulutusta karsitaan pysyvästi. Nykytekniikalla voitaisiin mm. useimmat kokouslennot jättää pois ja neuvotella etänä. Myöskin useimmat lomalennot. Muistetaanko tulevaisuudessa se, että kotimaassakin on mukava matkailla ja lomaille.

Kolme jo kärsittyä korona-aaltoa ei ainakaan ole kunnollistanut kansalaisia pysyvästi, kokoontumisissa ja juhlinnassa. Päinvastoin! Ulkomaillekin matkustamista himoitaan jo aivan yli-innokkaasti. On toteutettukin jo ja sairastuttu ja tartutettu tautia kotomaassa pysyneillekin. Kaikki varotoimet ovat unohtuneet aina tautiaaltojen hiipuessa, Suomen hallitusta myöten!

Toivottavasti nyt rokotetaan pikavauhtia kaikki koululaiset ja opiskelijat, ettei etäopiskelua enää tarvittaisi. Ja ulkomaille matkustaville monikertainen haittavero!!


 

3 KOMMENTTIA

  1. Eikö vois jo jättää tuon koronalässytyksen. Kyllä pitää pystyä jo elämään normaalisti. Ainahan noita tauteja on ollut, tuosta vaan on tehty joku ihme peikko. Maskit on näköjään sekoittaneet ihmisten päät. Ei uskalleta enää elää ja uskotaan kaikkia hörhöjä eikä käytetä omia aivoja.

    • Oot sää melekoonen typerys… ja justihin sun laaset typerykset aiheuttaa sen jotta tämä kirutus ei lopu koskaa…. mutta elä sinä vain ”normaalisti” ja aiheuta muutamia tartuntoja sinne sun tänne, joku heistä ehkä saa niin vakavan tartunnon jotta kuoloo… mutta eihän se tietystikkää sua liikuta… pääasia sulle on kai jotta SINÄ saat elää ”normaalisti”…. olipa yks sun moinen norijalaanen joka ei uskonu tähän ”peikko tautihin”… sai sen kumminki itte ja kuoli…. niin jotta oo sää vain uskomata ”kaikkiihin hörhöösin”, saattaa olla jotta seleviät… jos sullon tuuria, kaikilla ei oo ollu….

JÄTÄ KOMMENTTI