Myllyniemen tanssilavalla vilkas kesäkausi

0
Myllyniemen lavalla on tanssittu jo 65 vuotta.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Vaskiveden kylässä, luonnonkauniilla paikalla, Havanganjärven rannalla sijaitsevalla Myllyniemen tanssilavalla on edessä vilkas kesäkausi. Ajan saatossa kylän talkooväki on pitänyt jo 65 vuotta ainutlaatuista tanssilavakulttuuria yllä Myllyniemessä.

Vaskiveden kyläyhdistyksen sihteeri Leena Lehtimäki avaa vilkasta kesäkautta. -Tanssikesä starttaa perinteisellä juhannuspäivän tansseilla. Silloin esiintyy A. Aallon rytmiorkesteri sekä Aira ja Outi Hautamäki sekä Mikko Niemelä.  Uutena tuttavuutena, kesäkuun viimeisenä lauantaina 29.6. lavalle nousee Minna Äikäs & Minna Äikäs Band.

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina 6.7. vietetään Myllyniemessä Vaskiveden kesäjuhlaa klo 10-15. Luvassa on monipuolista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Seuraavan viikon lauantaina 13.7. vietetään päivällä kahden henkilön 60-vuotisjuhlia ja illanpäätteeksi he tarjoavat edullisen hintaiset tanssit, joissa soittaa The Blue Beat. Seuraavana lauantaina 20.7. puolestaan tanssimusiikista vastaa SM orkesterien. voittaja 2019 Neitoset.

Elokuun ensimmäisen viikonlopun aikana   järjestetään swing-leiri. Opetus tapahtuu Myllyniemessä tai nuorisoseurantalolla. Siinä lajina on lindy hop, joka on yksi swingin tanssilaji. Lauantai-Illan tanssit 3.8, jossa soittaa Swing Doctors, ovat kaikille avoimet.  Lipun hintaan sisältyy pieni tanssin opetus.

Kesäkauden tanssit päätetään seuraavana lauantaina 10.8. Eki Jantusen ja Mutkattomien tahteihin. Samana päivän iltana on myös kuhauistelu. Lähtö tapahtuu Myllyniemen rannasta.

Myllyniemessä järjestettiin viime viikolla siivoustalkoot. Haravoimalla talkoisiin osallistui myös kyläyhdistyksen sihteeri Leena Lehtimäki.

Leena Lehtimäki kertoo, että Myllyniemen koko kesä yritetään pyörittää talkooporukalla niin kuin ennenkin. -Vaikka talkoolaisia on vaikea saada, kyllä vielä niitä onneksi saa, hän kiittelee.

Lehtimäki toteaa Myllyniemen tanssilavan vetovoimasta: – Meidän ajatuksena on, että tämä lava olisi pieni, tunnelmallinen tanssipaikka ja juuri tätä sen vahvuus on, hän korostaa. – jr 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI