Pihakuusi ei kelpaa luonnonmuistomerkiksi Virroilla

1
Kiinteistö Oy Virtain Veteraanien omistamalla Kirvesmäki-nimisellä kiinteistöllä sijaitseva pihakuusi ei täytä luonnonsuojelulain 23§:n mukaisia perusteita puun suojelemiseksi luonnonmuistomerkkinä. (JR)

Jarkko Ruohola / J-Pnews
VIRRAT

Virtain kaupungin lupalautakunta päätti hylätä hakemuksen pihakuusen rauhoittamisesta luonnonmuistomerkkinä kiinteistölle.

Perusteluina esitetään, etteivät luonnonsuojelulain 23 §:n perusteet täyty Kirvesmäen kiinteistön (osoitteessa Raevuorenkuja 3) hakemuksessa . Päätöksessä todetaan, että hakemuksen mukainen pihakuusi on lähiasukkaille paikallisesti arvokas. Kuitenkaan puu ei ole kauneudeltaan tai maisemalliselta merkitykseltään erityisen huomattava tai harvinainen, jonka perusteella se olisi suojeltava.

Pihakuusen rauhoittamista on hakenut Virtain kaupungin omistama Kiinteistö Oy Virtain Veteraanit. Hakemuksessa on esitetty perusteluina kuusen rauhoittamiselle, että kyseessä on noin 100 vuotta vanha pihakuusi. Alue, jolla Kiinteistö Oy Virtain Veteraanien asuinrivitalot sijaitsevat, on yksi Virtain keskustan vanhimpia asutusalueita. Pihakuusen rauhoittamista haetaan siksi, että puu on olennainen osa alueen miljöötä ja historiaa.  Kuusi on toiminut myös  alueen valaistuna joulukuusena vuodesta 1976 lähtien. Hakemuksen mukaan kuusta voidaan käyttää myös nähtävyyskohteena. -jr


 

1 KOMMENTTI

  1. Hassua. Yksi hienoimmalla tavalla kunnon ”joulukuusimaisesti” alaspäin leviävä kuusi mitä itse olen nähnyt. Kyllä tuo muoto lain kirjaimen täyttää, kevyesti. Lupalautakunta teki mielestäni oudon päätöksen. Virroilla ei ole ihan keskusta-alueella luonnonmuistomerkkejä, tämä olisi senkin puolesta käynyt hyvin.

JÄTÄ KOMMENTTI