Tammikuinen Taidesalaatti avattiin Virroilla

0
Näyttelyn nuorimman osallistujan Moona Jankkilan sydänaiheinen maalaus. (JR)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Virtain Taideyhdistyksen järjestämä perinteinen tammikuinen taidesalaatti-näyttely on avattu galleria Virinässä. Esillä on viitisenkymmentä työtä kahdeltakymmeneltä yhdeltä yhdistyksen jäseneltä.

Tammikuinen taidesalaatti kuuluu Virinän perinteisiin näyttelyihin ja sen on Virtain Taideyhdistys pystyttänyt ainakin toistakymmentä vuotta.

Taideyhdistyksen sihteeri, Virtain kaupungin kulttuurisihteeri Päivi Ylimys kertoo olleen ihan hämillään näyttelyyn tarjottavista töistä.

– Kaikki työt tuntuivat olevan kuin  ihan eri maailmasta. Oli eri värisiä, eri tyylisiä töitä ja miten ne saa rakennettua yhteiseen näyttelyyn. Kuitenkin olen aina tykännyt rakentaa näyttelyitä. Kun ottaa teemaksi värin, joka tukee ja nostaa toisesta taulusta yksityiskohtia, niin rakentamistyö onnistuu. Näyttelyn pystyttäminen on todella hyvin mielenkiintoista työtä. Omasta mielestäni näyttely on todella upea, kehaisee Ylimys.

Kulttuurisihteeri Päivi Ylimys on hyvin innoissaan virtolaisista taiteilijoista.

– Jos Mänttä on taidekaupunki, niin Virrat on taiteilijakaupunki. Virtain Taideyhdistykseen kuuluu noin 80 jäsentä. Virtolaisten lisäksi yhdistykseen kuuluu myös jäseniä Virtain ulkopuolelta. Virtain Taideyhdistys on hyvin poikkitaiteellinen, sillä siihen kuuluu maalarien lisäksi kirjailijoita, valokuvaajia ja käsityöläisiä.

Mielenkiintoisena  yksityistapauksena on esillä Virtain Taideyhdistyksen ja lukion sekä yläasteen taideopettajan Sari Kuokkasen yhdessä valitseman vuoden nuoren taiteilijan Elias Ilosen sarjakuvat. Nyt lukion kolmannella luokalla opiskevan Ilosen pienistä, sinikantisista vihoista löytyy sarjakuvia alaluokista lähtien. Samat henkilöhahmot seikkailevat läpi vuosien.

Tammikuinen Taidesalaatti on avoinna 30.1.2021 saakka. Näyttelyyn voi tutustua ma-pe 10-15 ja la 11-15 . Näyttelytilaan on vapaa pääsy.

-jr

Vuoden nuoren taiteilijan Elias Ilosen sarjakuvahahmojen kuvagalleria (JR)

 

JÄTÄ KOMMENTTI