Tervetuloa Het sitte lukupiiriin Alajärvellä!

0
Alajärven kirjasto

Kaikille avoin ja ilmainen Het sitte lukupiiri jatkuu ke 14.9.22 klo 18 Alajärven kirjaston lukusalissa. Tämän kauden teemana ovat esikoisromaanit, julkaisu-vuodella ei ole väliä. Ensimmäiselle kerralle luetaan Elina Annolan Kunnes kukkivat puut.

Nyt luetaan!

Käytännössä piiri toimii seuraavasti: valitsemme yhdessä luettavat romaanit, joiden valinnassa huomioimme sivumäärän (ei tiiliskiviä!) sekä saatavuuden (esim. uutuuksia vaikea saada). Jokainen lukee kirjan seuraavaksi kerraksi. Toiset tekevät lukiessaan muistiinpanoja, toiset merkitsevät tärkeitä kohtia tarralapuilla ja toiset taas eivät tee kumpaakaan – tyyli on vapaa. Piiriin voi myös tulla, vaikka ei kirjaa olisi lukenutkaan!

Kokoontumiset ovat rentoja tilaisuuksia; äänessä ovat he, jotka haluavat. Eli kommentointi on vapaaehtoista. Pompimme aiheesta sekä tekstin kohdista ees taas. Ennen kaikkea nautiskelemme rypyttömästi kirjallisuudesta ja ajatusten vaihdosta. Tutustumme aina myös kirjailijaan lyhyen esittelyn avulla.

Lukupiirin tarkoitus on moninainen. Lukukokemusten jakaminen, yhdessä kokeminen, ajatusten vaihto, lukuharrastuksen herättäminen, lukutottumusten laajentaminen, lukuvinkit sekä keskustelu mistä tahansa aiheesta. Kokoonnumme 2-3 kertaa syyskaudella, kevätkaudella 3-4. Lukupiiriin voi tulla silloin kuin huvittaa; osallistuminen ei sido joka kokoontumiseen. Piiri kestää 30-70 minuuttia, ja kesken voi lähteä, jos kiireet painavat päälle. Lisätietoja Niina Huvila puh 040 5166138


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI